додому Новини Тернопільські синоптики: не хурделитиме, проте засніжить

Тернопільські синоптики: не хурделитиме, проте засніжить

1170

Не хурделитиме, проте засніжить. На Тернопільщині продовжує йти сніг, а температура тримається на рівні кількох градусів морозу. Та вже невдовзі він короткочасно припиниться, аби продовжити падати із новою інтенсивністю. Разом із ним у нашу область прийде і трохи сильніший мороз.

Ще сьогодні і завтра Тернопільщина буде знаходитись під впливом циклону, який розмістився над центральною Україною.

Тому цієї ночі варто очікувати на помірний сніг, який поступово припиниться 14 грудня удень. Впродовж доби температура повітря буде однаковою: від 0 до 5 градусів морозу. Ближче до вечора 15 грудня знову засніжить.

– На число 16-те ми, все ж таки, сподіваємся, що, можливо, щось десь піде і сильнішим снігом. Особливо по південній частині області, тому що завжди як в нас надходять балканські циклони, вони є більш активніші. Тому, особливо Чортківщина, оцей краєшок нашої області, хвостик, він більш потерпає в плані опадів – чи дощу в літній період чи снігу у зимовий період. Так що по області, можливо, буде по інтенсивності і кількості сильного, – розповідає завідувач сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

З небезпечних явищ на дорозі буде зберігатися ожеледиця. Температура повітря опуститься, та триматиметься на рівні від 3 до 8 морозу в нічну пору доби, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до 5 градусів морозу.

Сніг і мокрий сніг на Тернопільщині чекаємо і наступного тижня.