додому Новини Рівень захворюваності на кір в Україні після кількох тижнів падіння знову зростає

Рівень захворюваності на кір в Україні після кількох тижнів падіння знову зростає

1701

Рівень захворюваності на кір в Україні після кількох тижнів падіння знову зростає. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. На Тернопільщині чи не щодня реєструють близько 20 хворих.

Значне підвищення температури, нежить, почервоніння очей і сльозотеча, а далі тіло покривається цятками. Так у людини проявляється вірус кору.

З початку цього року на Тернопільщині вже більше 2 тисяч людей з цим захворюванням звертались до лікарів. Найбільше випадків у Тернопільському, Бучацькому, Кременецькому та Підволочиському районі. Кількість хворих реєструють в області і досі.

– Випадків кору щоденно реєструємо від 11 до 22. В попередній тиждень було в нас більше – 50-55 випадків щоденно. Найбільше по Тернополю реєструвалося, – розповідає лікар-епідеміолог ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Світлана Маціпура.

Здебільшого, кором хворіють один раз. В лікарні потрапляють переважно діти та підлітки, які не мають щеплень. Проте захворіти можуть і дорослі, яких не вакцинували в дитинстві.

– Якщо взяти, хто хворіє, то 67% в нас діти хворіють, решта – дорослі. Якщо серед дітей, то найбільше хворіють діти 5-10-14 років, – каже Світлана Маціпура.

Однак фахівці нагадують, що основним способом профілактики є вакцинація – найнадійніший захист від кору.