додому Головні Розпочалися роботи із реконструкції частини вулиці Чорновола у Тернополі

Розпочалися роботи із реконструкції частини вулиці Чорновола у Тернополі

2411

Розпочалися роботи із реконструкції частини вулиці Чорновола. Нагадаю, минулоріч ділянку, яка веде до привокзальної площі, відремонтували. Цього року взялись за іншу її частину, що з’єднується із Театральним майданом.

У Тернополі розпочали капітальний ремонт частини вулиці В’ячеслава Чорновола. Через це ділянку від вулиці Івана Франка до бульвару Тараса Шевченка перекрили.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Один з міжбудинкових проїздів на Тарнавського вкритий ямами, хоч двори навколо відремонтовані

– Це буде продовження тих робіт, які ми в попередній рік зробили на Чорновола. Планується зробити вулицю Чорновола до Театрального майдану в тому ж самому стилі, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Реконструкція буде масштабною. Передусім, тут поміняють мережі. Також повністю відремонтують проїжджу частину, облаштують додаткові місця для паркування транспорту, нову пішохідну частину, велодоріжки. Встановлять нове вуличне освітлення, а також висадять такі ж дерева, які ростуть на ділянці вулиці Чорновола, де зробили ремонт у минулому році. На відремонтованій частині з’являться червонолисті клени.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Тернополі триває капітальний ремонт дворів і міжквартальних проїздів, а також міських доріг

Ремонт торкнеться і частини території біля першого відділення “Укрпошти”. Зокрема, там заплановано модернізувати фонтан “Кульбаба” та зробити його більш сучасним.

Ремонтуватимуть частину вулиці Чорновола не лише за гроші із міського бюджету, а й державного. Усі роботи тут заплановано завершити за два місяці, тобто до Дня міста.

Нагадаємо, минулого року розпочалася масштабна реконструкція вулиці В’ячеслава Чорновола, в рамках якої на ділянці від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Івана Франка облаштували пішохідну алею з екзотичними деревами та велодоріжкою, а також організували односторонній рух вулицею.