додому Головні Першу сучасну амбулаторію сімейної медицини відкрили у Великих Гаях

Першу сучасну амбулаторію сімейної медицини відкрили у Великих Гаях

3352

Першу сучасну амбулаторію сімейної медицини відкрили у Великогаївській об’єднаній територіальній громаді. Обслуговуватиме заклад шість з половиною тисяч пацієнтів, мешканців Великих Гаїв, Дичкова, Красівки, Застінки, Товстолуга та Кам’янки. На відкритті амбулаторії була і наша знімальна група.

Надання якісної медичної допомоги у селі – одне із пріоритетних завдань медичної реформи. А ось так має виглядати амбулаторія сімейної медицини. У реконструйованому закладі у Великих Гаях працює троє сімейних лікарів, педіатр, медсестри та фельдшери. В амбулаторії обслуговуватимуть шість з половиною тисяч людей. Це мешканці Великих Гаїв, Дичкова, Красівки, Застінки, Товстолуга та Кип’ячки.

В амбулаторії є усе необхідне сучасне медичне обладнання, тут облаштували ігровий куточок для дітей і стаціонарні палати. На ремонт та добудову фельдшерсько-акушерського пункту у нову комфортну для медпрацівників і пацієнтів амбулаторію із Державного фонду регіонального розвитку виділили 5 мільйонів гривень, ще стільки ж – з місцевого бюджету громади.