додому Новини Оскаржити велечезні суми у платіжках тернополянам допоможе Мін’юст

Оскаржити велечезні суми у платіжках тернополянам допоможе Мін’юст

1425

Відтепер тернополяни можуть оскаржити велечезні суми у платіжках, а допоможе їм у цьому юстиція. Міністерство запускає новий проект під назвою “Я маю право на чесну платіжку”. Людям обіцяють надавати безкоштовну правовову допомогу, консультувати, а ще, можливо, представляти їх інтереси в судах.

“Я маю право на чесну платіжку”. Відтепер Міністерство юстиції стає на захист споживачів, яким за невідомих обставин у платіжках зазначено платити більше, аніж потрібно. Про це у Тернополі на пресконференції повідомив Ігор Алексєєв заступник міністра юстиції України.

https://youtu.be/o2ADqbC_75c

– Зараз Міністерство юстиції розпочало фактично загальнодержавну роз’яснювальну, просвітницьку програму “Я маю право на чесну платіжку”. В рамках цієї роботи будуть підготовлені й роз’яснювальні матеріали і через систему безкоштовної правової допомоги будуть надаватися консультації. Можливо подальше представлення інтересів в судах, щоб люди могли захистити себе, – розповідає заступник міністра юстиції України Ігор Алєксєєв.

За допомогою програми хочуть не допустити жодного випадку, коли з людей будуть стягувати необґрунтовані та неправомірні платежі за комунальні послуги.

При Міністерстві юстиції діє система безкоштовної правовової допомоги. А проект “Я маю право на чесну платіжку” обіцяють запустити вже найближчим часом.