додому Новини На Файному Зимовому містечку з’явилось локальне радіо

На Файному Зимовому містечку з’явилось локальне радіо

1414

На Файному Зимовому містечку з’явилось радіо. Слухати його можна на Театральному майдані, а також онлайн. Якщо ця ідея тернополянам сподобається, ймовірно, радіо діятиме у Тернополі на постійній основі.

Радіо Те – таку назву має радіо Зимового Містечка Тернополя. З’явилось воно нещодавно, розташувалось у одному із цих будиночків. У невеличкій рубці невдовзі з’являться діджеї та ведучі, які матимуть власні програми, а також розповідатимуть про актуальні події та анонси Зимового Містечка.

Та вже зараз музику, яка лунає на Театральному майдані, транслюють саме звідси. Слухати радіо можна і онлайн на безкоштовному сервісі Кастор ФМ.

– Радіо ТЕ кастор ФМ. Якщо ми включаємо, трансляція вже відбувається в онлайн режимі. Ми транслюємо на площу з 10 ранку до 10 вечора, щоб не заважати жителям, які живуть навколо. А в інтернеті воно транслюється цілодобово, – розповідає директор туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук.

Як працює ось таке локальне радіо Тарас Ковальчук побачив минулого року на київському Зимовому Містечку. Ідею втілив у нашому місті. Якщо радіо користуватиметься популярністю, є ймовірність, що для нього створять постійну студію. Також воно працюватиме на виїзних локаціях, як от фестивалі.

Працюватиме радіо і у новорічну ніч. У тернопільському зимовому містечку вже готуються до найголовнішої ночі у році. Завтра тут відбудеться фестиваль глінтвейну, куди запрошують усіх містян. Цікаві події тут готують ледь не на щодень.

– Через тиждень в нас якраз передноворічний вікенд, ми робимо в суботу фестиваль олів’є, оскільки це традиційна страва, без неї не обходиться, мені здається, ніякий Новий Рік. І це пік нашої гастрономії поки що, на жаль. А в неділю – змагання на найшвидше чищення мандарин і поїдання. Тому з радістю запрошуємо сім’ї. А уже безпосередньо на новорічну ніч в нас будуть працювати ведучі, екран з вітанням, ми будемо бачити трансляцію і ведучих. Ми в суботу хочем вивчити питання трансляції звуку зі сцени в інтернет і поширювати по містечку, – говорить Тарас Ковальчук.