додому Головні Матір загиблого кіборга Івана Вітишина досі по крихті збирає відомості про останні...

Матір загиблого кіборга Івана Вітишина досі по крихті збирає відомості про останні дні життя сина

2376

Вони вистояли, не вистояв бетон. Саме так говорять про кіборгів – захисників Донецького аеропорту. У ці дні в Україні вшановують тих, хто вражає своєю незламністю, силою духу та волі, мужністю і героїзмом. І хоча багато із них не повернулись додому живими, та, запевняють їх рідні, вони житимуть доти, доки житиме пам’ять про них. Наш наступний сюжет – історія “кіборга” Івана Вітишина – бійця 80-ї окремої аеромобільної бригади. Її розповідає мати 38-річного солдата – Марія, яка досі по частинках збирає відомості про останні дні життя свого сина.

-Він – герой для чужих людей, а для нас – він лишився той самий Іван: добрий, улюблений, найкращий, – розповідає матір Івана Вітишина МАРІЯ ВІТИШИН.

Іван Вітишин – той, кого називають “кіборгом”. Минуло вже чотири роки, як чоловік загинув. Та мати досі по крихті збирає відомості про останні дні життя сина. У Донецький аеропорт бійця вісімдесятої окремої аеромобільної бригади направили 13 січня.

Більше про своє перебування в аеропорту розказував сестрі, оберігаючи маму. І саме їй якось сказав: назад дороги немає. 17 січня Іван Вітишин обдзвонив усіх рідних та знайомих, з кожним поговорив по хвилині. Ще наступного дня з’явився в мережі. А далі – зв’язок обірвався. Непокоячись, рідні шукали про нього згадки в Інтернеті. І знайшли. Один із ворожих Інтернет-ресурсів опублікував Іванове фото.

Іван помирав при повній свідомості, причиною смерті став больовий шок. Марія Вітишин досі не вірить, що сина більше немає. Для неї він живий, і, впевнена, чує її. Адже завжди, зізнається жінка,приходить у критичних ситуаціях, допомагає рідним матеріально чи морально. Як і мати, був віруючою людиною.