додому Головні Масова коляда у Тернополі зібрала понад тисячу учасників

Масова коляда у Тернополі зібрала понад тисячу учасників

2206

Коляда у Тернополі зібрала понад тисячу сто учасників. Таким чином увійшла у місцеву Книгу рекордів, як наймасовіша в історії міста. Коляди заспівували професійні хорові колективи, її підхоплювали у різних куточках торгово-розважального центру, де відбувалось дійство.

Кілька хвилин до сьомої. У холі одного із торговельно-розважальних центрів міста – сотні людей. Тривають останні настанови перед масштабним дійством – наймасовішою колядою Тернополя. Хорові колективи та звичайні містяни зібралися тут, аби спільно славити головну подію зими – Ісусове народження, або ж Різдво.

– Такого ще не було в Тернополі, щоби тисячу людей одночасно не в церкві, а, власне, в таких умовах, колядували. Ми того року дамо людям наколядуватися. Тому що минулого року було тільки дві коляди і люди тільки розігрілися, а ми вже кажемо: “А на тому слові бувайте здорові”, – розповідає організатор масової коляди у Тернополі Андрій Костюк.

Дев’ять колядок зібрались заспівувати професійні хори. А поколядувати усього, за підрахунками орнанізаторів, прийшло понад тисячу сто людей. Така кількість учасників масової коляди – міський рекорд.

Минулого року коляда в торгово-розважальному центрі була у форматі флеш-мобу. Учасники виходили із різних його кутків, затягуючи коляду. Цьогоріч, зважаючи на таку кількість людей, вирішили колядувати у дружньому великому колі.

Масова коляда у Тернополі мала і благодійну мету – допомогти дітям з важкою формою інвалідності. Під час дійства волонтери роздали півтисячі пампухів з вишнями, запрошуючи містян скласти пожертву.

За словами організаторів, колядуючи, вдалось зібрати для доброї справи 12 тисяч гривень.