додому Новини Знімай хутро назавжди! Антихутряна акція у Тернополі зібрала понад півсотні прихильників

Знімай хутро назавжди! Антихутряна акція у Тернополі зібрала понад півсотні прихильників

1590

“Знімай хутро назавжди!” У Тернополі відбулась антихутряна акція, яка зібрала понад півсотні противників хутрової індустрії. Вони впевнені: виробництво хутра не лише забруднює довкілля, а й є знущанням над тваринами. Звірята не лише гинуть, аби стати шубкою чи бомбоном, а й страждають усе своє життя.

Вони вийшли за тих, хто не може вийти за себе сам. Понад півсотні тернополян прийшли на Театральний майдан, аби відстояти права тварин, які гинуть на хутрових фермах. Серед небайдужих – Олена із малюком Яном.

– Для мене дивно, чому люди надягають на себе шкури вбитих тварин, які коштують там тисячу, дві тисячі доларів і далі. Такий спосіб показати свій статус чи як, але я думаю, що цей продукт насилля – він не може стільки коштувати і не може цінуватися. Тому я прийшла сказати своє НІ хутру, – розказує Олена.

Тернополяни, які вийшли на акцію, переконані: у сучасному світі можна обійтись без хутра.

Антихутряна акція “Знімай хутро назавжди” у Тернополі спрямована на захист тварин, які перебувають у клітках на хутрових фермах. А також тих, на яких полюють заради їх хутра. Тож організатори заходу закликають людей відмовитись від нього та, таким чином, зменшити попит.

Та основною ціллю акції став збір підписів під зверненням до Верховної Ради України на підтримку законопроекту 10019, який стосується заборони хутрових ферм в Україні. Його розробили зоозахисники в рамках кампанії Хутроофф на запит більше, ніж 27 тисяч українців. Вони підписали петицію до уряду щодо заборони хутрових ферм.

Антихутряні акції 24 лютого за ініціативою UAnimals відбулись у найбільших містах країни.