додому Головні Затримано заступника Тернопільського міського голови, який отримав 217 тис. грн. хабара –...

Затримано заступника Тернопільського міського голови, який отримав 217 тис. грн. хабара – Генпрокуратура

936

11046283_850838508284967_2401969365335706939_n

Заступника Тернопільського міського голови  затримали за хабар  у 217 тисяч гривень. Таку інформацію надає Генпрокуратура України. Повідомляють, що він зловживав своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував хабарі за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль.

Зокрема, у посадовця під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки. Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис грн, повідомляють у Генпрокуратурі.

Проте існує і інша, неофіційна версія, що заступник ніяких грошей не брав, бо на них немає його відбитків пальців.

Нагадаємо, що по обіді міську раду Тернополя заблокували люди у масках та зі зброєю. У приміщення досі нікого не пускають і не випускають. Голова обласної міліції Олександр Богомол повідомив, що всередині працює зведений загін Міністерства внутрішніх справ України.

Фото Ігора Гірчака
Фото Ігора Гірчака

Опісля третьої до міської ради приїхала швидка. Медиків із труднощами пропустили всередину приміщення, виникла штовханина. О 15.45 стало відомо, що швидка приїхала надавати допомогу підозрюваному, у нього піднявся тиск. Близько 17-ї години медики повідомили, що надали йому таблетовану допомогу, іншої їм надати не дозволили. Підозрюваний, за їх словами, потребує перебування під крапельницею.

Також близько 17-ї до приміщення Тернопільської міської ради приїхала пожежна машина, бо із підвалу установи йшов дим. За попередньою інформацією там загорілась проводка. Зараз пожежники, аби загасити вогонь, застосовують спеціальні балони. Усіх із приміщення евакуйовують.

2165

На місці працює наша знімальна група, подробиці згодом.