додому Головні До ялинки громадським транспортом зможуть доїхати тернополяни у новорічну ніч

До ялинки громадським транспортом зможуть доїхати тернополяни у новорічну ніч

1459

До ялинки на маршрутці, чи тролейбусі зможуть доїхати тернополяни і гості міста у новорічну ніч. Почне курсувати громадський транспорт з опівночі і працюватиме до ранку. В міському управлінні транспорту і зв’язку кажуть – подбали про те, аби приїхати до центру Тернополя на маршрутці чи тролейбусі, люди змогли з різних куточків міста. 

Добратися у новорічну ніч до ялинки громадським транспортом матимуть змогу тернополяни у новорічну ніч. Щоправда, їздитимуть не усі маршрутки і тролейбуси, а лише по одній одиниці транспорту. У міському управлінні транспорту і зв’язку кажуть: зробили так, аби люди з різних частин міста без проблем доїхали до центральної частини Тернополя. Впродовж новорічної ночі, починаючи з 12 години, курсуватимуть 13, 14, 15, 16, 19, 22, 25 та 27 маршрутки та 5 і 11 тролейбуси.

– Розклад руху є створений, але практика і досвід показує по попередніх роках, що дуже важко буде цього розкладу дотримуватися, тому що на різних зупинках різний час загрузки і таке інше. Але той, хто хоче їхати, він знає, які маршрутки, він їх однозначно дочекається і буде мати можливість скористатися чи автобусом, чи тролейбусом, – розповідає начальник управління транспорту, комунікацій і зв’язку Тернопільської міськради Ігор Мединский.

Довше, ніж одну годину, на кожну із маршруток, чи тролейбусів на зупинках чекати не доведеться, каже Ігор Мединський і запевняє: проблем із доїздом не буде і на різдвяні свята.

– Аналогічно і в Різдво, це 7 січня, також буде курсувати громадський пасажирський транспор. Звичайно, що буде курсувати по розкладу вихідного дня. Тобто, від 100 відсотків, які випускаються, мінус 35%. Тобто 65% громадсько-пасажирського транспорту буде курсувати по маршруту, – каже Ігор Меединський.

З досвіду відомо – більше транспорту на свята і не потрібно, каже Ігор Мединський, адже багато тернополян святкують Новий Рік та Різдво за містом.