додому Головні День пам’яті і примирення відзначатимуть в Україні щороку 8 травня

День пам’яті і примирення відзначатимуть в Україні щороку 8 травня

797

praporПрезидент України Петро Порошенко вирішив встановити в Україні День пам’яті і примирення, який відзначатимуть щороку 8 травня. Указ «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни» оприлюднений на сайті глави держави.

У документі уряду пропонують передбачити проведення у Києві й інших населених пунктах урочистостей і меморіальних заходів, присвячених пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни, зокрема 8 і 9 травня 2015 року – 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті й примирення, Дню Перемоги, а 2 вересня 2015 року – заходів, присвячених 70-й річниці закінчення Другої світової війни.

Міністерству закордонних справ України глава держави пропонує запросити на урочистості до України представників іноземних держав, міжнародних організацій, української діаспори.

Раніше сьогодні віце-прем’єр-міністр, міністр культури України В’ячеслав Кириленко повідомив, що урочисті заходи в Україні до Дня Перемогицього року триватимуть два дні – 8 і 9 травня.