додому Новини Головна ялинка міста вже наступного тижня засяє вогнями

Головна ялинка міста вже наступного тижня засяє вогнями

1679

Свята – на старті. Головна ялинка міста вже наступного тижня засяє вогнями. Їх урочисто запалять 18 грудня увечері. Тим часом у Тернополі активно триває підготовка до Новорічно-Різдвяних свят. Вже працює зимове містечко, облаштована 40-метрова ковзанка, атракціони, новорічне освітлення фонтанів та вулиць міста.

Новорічне диво – вже незабаром. 18 грудня, напередодні Дня святого Миколая у Тернополі урочисто запалять головну ялинку міста. Її вже прикрасили, цьогоріч докупили нові пластикові гілки, а також іграшки. На ній сяятиме 3D ілюмінація. Додаткові нові святкові гірлянди будуть прикрашати Театральний майдан та вулицю Валову.

Засвічення зеленої красуні відбудеться о 18:00. Святковий настрій для тернополян і гостей міста створюватиме Оркестра Волі, звучатимуть новорічні мелодії. Також цього дня освятять різдвяну шопку, традиційно упродовж свят житимуть живі звірята.

– Звісно готується концертна програма. Це хай буде сюрпризом для тернополян. Трішки незвичайна концертна програма, яка планується цьогоріч тут на майдані на сцені новорічній. Ну і чекаємо особливого дива. Якщо все складеться гаразд і Україна отримає Томос, то воно буде подвійним святом для кожного українця, – розповідає начальник управління культури і мистецтв ТМР Олександр Смик.

Тож із 18 грудня у Тернополі розпочинається цикл зимових свят. Маленьких тернополян, починаючи із цього дня, запрошують у ПК “Березіль” на новорічні ранки. Замість чотирьох запланованих вистав цьогоріч зроблять 6. Вони йтимуть двічі на день до 20 грудня. Тим часом у місті вже запрацювало зимове містечко та ковзанка.