додому Головні Вибухівку сьогодні шукали у Тернопільському державному медуніверситеті (відео)

Вибухівку сьогодні шукали у Тернопільському державному медуніверситеті (відео)

810

 

vlcsnap-2015-01-29-14h45m35s80Вибухівку сьогодні шукали у Тернопільському державному медуніверситеті. Повідомлення про замінування адмінкорпусу цього вишу, що на майдані Волі в центрі Тернополя, надійшло вранці на лінію 102. Вибухівки в приміщенні не знайшли. Міліція пов’язує повідомлення про замінування із сьогоднішніми виборами ректора медуніверситету.

Про замінування адмінкорпусу Тернопільського державного медичного університету міліцію повідомили телефоном, близько пів на десяту. На місце оперативно прибули спецслужби. Людей із приміщення евакуювали. Вибухівку, яку шукали близько двох годин, у медуніверситеті не виявили. Повідомлення про замінування, ймовірно, було спробою зірвати процес голосування за нового ректора вишу.

Правоохоронцям відомий номер телефону, із якого повідомили про замінування. З’ясовують тепер особу і місце, звідки дзвонили. Збитки від такого хуліганства чималі.

– Як правило, це декілька десятків тисяч, тому що задіюється дуже багато і техніки і людського ресурсу. Задіюються органи не тільки внутрішніх справ, задіюється і державна служба з надзвичайних ситуацій, задіюються медики, задіюються вибухотехніки, задіюється газова служба, елктрики, ну, шкода наноситься звичайно дуже велика, – каже заступник начальника управління МВС України в Тернопільській області Руслан Балик.

За неправдиве повідомлення про замінування винуватцю загрожує позбавлення волі.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 січня у ТДМУ мають обрати нового ректора. Оскільки жоден з претендентів не набрав більше 50% і один голос від загальної кількості виборців, а це 376 голосів, ректора Тернопільського медуніверситету оберуть у другому турі. Участь у ньому беруть лише два учасники виборчого процесу з найбільшою кількістю голосів у першому турі. Це – Михайло Корда і Лілія Бабінець.