додому АТО Аграрії Тернопільщини відправили бійцям АТО понад 300 тонн продуктів

Аграрії Тернопільщини відправили бійцям АТО понад 300 тонн продуктів

847

vlcsnap-2014-12-25-17h33m46s60Близько 20 вантажівок поїхали сьогодні на схід України та повезли понад 300 тонн продуктів для бійців АТО. Таку допомогу їм організували аграрії Тернопільщини. Окрім цього для батальйонів “Айдар” та “Тернопіль” підприємці придбали дві швидкі допомоги.

Цілий автопоїзд продуктів сьогодні вирушив на український схід. Їх зібрали аграраї Тернопільщини. Так у переддень Нового року та Різдва підприємці вирішили допомогти бійцям на фронті. На кабінах – українські прапори, а у причіпах – понад триста тонн муки, цукру, круп, макаронів, олії та заморожене м’ясо. А до Різдва – подарунки.

– Положили кутю, мед, мак, горіхи, ізюм, для того, щоб бійці могли безпосередньо приготувати собі вже різдвяний стіл накрити, – розповідає голова ради об’єднання сільськгосппідприємств Тернопільщини Іван Чайківський.

Для спільної справи об’єдналось близько 50 аграріїв. Маленька Тернопільщина показує, що маючи бажання – для фронту можна зібрати вантаж немалий. Люди кажуть, якби так зробили всі підприємці України -армія б проблем із харчуванням не мала.

– Ми прийняли рішення цю колону направити на армію, на склади збройних сил України. Сьогодні якщо віддати на конкретний батальйон, звичайно, ці продукти можуть пропасти. Тому що ну що сьогодні батальйону, коли є 80 тонн муки, що батальйон має робити з тією кількістю муки. Це має бути розподілення правильне, де вже безпосередньо з військової частини будуть віддавати на пекарні, а нашим бійцям віддавати вже безпосередньо хліб, – каже Іван Чайківський.


Купили бійцям і дві швидких – для батальйонів “Айдар” і “Тернопіль”.

– Машини швидкої допомоги звичайні, але вони куплені, звичайно, за кордоном, в Німеччині, але вони допоможуть нашим бійцям і санчастинам надавати першу медичну допомогу, – говорить заступник голови ради об’єднання сільськгосппідприємств Тернопільщини Олег Крижовачук.

– В данный момент государство не сильно так помагает, как волонтеры, и благодаря им мы там находимся и воюем, держим оборону. Большое спасибо за этот хороший транспорт, который, я думаю, не один раз спасет жизнь бойцам нашим, – дякує боєць батальйону “Айдар” Олександр.

Аграрії Тернопільщини допомагають бійцям АТО ще від березня. За цей час передали для них допомоги на понад 3 мільйони гривень. Ця гуманітарна колона обійшлась їм у півтора, і вона, запевняють, буде не останньою. Очікують, що вантажівки прибудуть в одну із військових частин Харкова вже завтра, 26 грудня. Звідти за розпорядженням Міноборони продукти розподілять за призначенням.