додому Головні Аби спростити паперову тяганину – в Україні запровадять послугу “Електронне малятко”

Аби спростити паперову тяганину – в Україні запровадять послугу “Електронне малятко”

1558

Батькам немовлят більше не потрібно буде ходити до держустанов та стояти в довгих чергах. Уряд хоче спростити паперову тяганину, запровадивши нову послугу «Електронне малятко». Батьки через електронний кабінет подають одну заявку з іменем дитини та послугами, які вони хочуть отримати. І до держустанов можна взагалі не йти. 

Уряд хоче спростити батькам немовлят паперову тяганину. Нова послуга «Електронне малятко» допоможе отримати цілий комплекс документів. Послуга включатиме, зокрема: реєстрацію місця проживання, призначення допомоги при народженні, реєстрацію дитини в системі охорони здоров’я, реєстрацію дитини в реєстрі платників податків та видачу посвідчень багатодітної родини.

Послугу “Е-малятко” можна буде оформити не тільки в соціальних установах та ЦНАПах, а й онлайн. Батьки через електронний кабінет подають одну заявку з ім’ям дитини та послугами, які вони хочуть отримати. І до держустанов можна взагалі не йти. Також віднедавна свідоцтво про народження дитини видають одразу в пологовому будинку.