додому АТО Тернопільські добровольці “Айдару” запевняють – їх батальйон безчинством у зоні АТО не...

Тернопільські добровольці “Айдару” запевняють – їх батальйон безчинством у зоні АТО не займався

587

vlcsnap-2014-09-16-14h12m43s44Тернопільські добровольці “Айдару” запевняють – їх батальйон безчинством у зоні АТО не займався. Деякі ЗМІ повідомили про те, що міжнародна правова організація Amnesty International вивчає інформацію, наче айдарівці, виконуючи бойові завдання на сході України, викрадали людей з вимогою викупу, грабували і жорстоко поводились з місцевим населенням. Добровольці батальйону “Айдар” чи не в один голос кажуть – це неправда.

Захар, боєць добровольчого батальйону “Айдар”: “Я більш ніж переконаний, що вони просто виконують замовлення. Коли “Айдар” захоплював Щастя – там не постраждав ні один жилий будинок. Ні один. Зараз там розбомблених вже дуже багато”.

Ігор, боєць добровольчого батальйону “Айдар”: “Ніяких позивних заяв від постраждалих нема ні в міліції, ні в райвідділах, також нема потерпівших, тих, хто наносив цей ущерб, просто не зрозуміло кого вони захищають. Коли наприклад рускі там найманці, ті самі чечени, за співпрацю з українськими Збройними силами, за то, шо люди допомагають українським Збройним силам, там, вирізують цілі сім’ї, то вони просто чомусь стурбовані”.

Захар, боєць добровольчого батальйону “Айдар”: “Дуже багато диверсійних груп закинуто туда, які під видом “Айдара” починають заніматися простим беспредєлом, яких ми самі виловлюємо і попростому знищуємо, тому що інакше тут ніяк”.


Айдарівці визнають – вони справді жорстокі із ворогом, але у війні, а не знущаючись над беззахисними і додають – на загал виходить не завжди правдива і повна інформація.

Максим, боєць добровольчого батальйону “Айдар”: “Судячи по тому, що ми там бачим, можливо журналісти доводять до населення відсотків напевно 5, на стільки вони все фільтрують. У бігучій стрічці написано – під час АТО загинуло 844 бійця. Це узагальнили, в загальному. Я вам скажу, це можливо 10 % від того, скільки загинуло в АТО. Я думаю в нас назбирається більше 500 чоловік тільки з батальйону”.

Та це добровольців “Айдару” не зупиняє. Вони готуються до нових можливих боїв, не вірячи у мирні наслідки чергового перемир’я.

Захар, боєць добровольчого батальйону “Айдар”: “Злочинна наївність думати, що він візьме Луганськ і Донецьк і він цим заспокоїться – люди добрі, він буде тут. Він не зупиниться на Збручі. “Він не полізе на західну Україну” – це треба бути трошки, взагалі історії не знати, бо історія по суті повторюється”.