додому АТО Ротація раніше мобілізованих військовослужбовців є головною метою нової мобілізації

Ротація раніше мобілізованих військовослужбовців є головною метою нової мобілізації

947

vlcsnap-2015-01-21-19h16m52s221Кількість новобранців, яких до війська під час четвертої черги мобілізації відбиратимуть із Тернопільщини, не називають, бо не можна. Втім, кажуть, людей призвуть більше, ніж при попередніх хвилях. Саме ротація раніше мобілізованих військовослужбовців і є головною метою нової мобілізації, каже військовий комісар Тернопільської області.

– Ми маємо дати можливість, призвавши нових людей, підготувати їх, і дати можливість тим, хто зараз на передовій вже знаходяться півроку, більше, хто трошки менше – дати можливість відпочити морально, приїхати додому, вирішити свої нагальні потреби, побути в сім’ї, біля дружини, біля дітей. І далі, я думаю, що вони будуть готові повернутись назад, – вважає т.в.о. Тернопільського обласного військового комісара Володимир Катинський.

Триватиме мобілізація орієнтовно 90 діб. Військовозобов’язаними є чоловіки та жінки віком від 20 до 60 років. Таких в області уже викликають до військкоматів. Це не означає, що всі, хто прийде, підуть в армію, бо це – цілий процес.

У військкоматі люди проходитимуть медичні комісії. Обіцяють мобілізовувати до війська тільки придатних за станом здоров’я. Ще один критерій відбору – потреба у військовозобов’язаних тієї чи іншої спеціальності, військової або цивільної, (частини на приклад потребують танкістів, бухгалтера, автомеханіка, тощо.) Новобранців під час четвертої черги мобілізації шукатимуть в усіх районах області.

– Тобто, не буде так – з Підгаєцького району чи з Монастириського заберемо половину, а в Тернополі чіпати не будем. Пропорційно до населення, – каже в.о. голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак.


– Всі військовозобов’язані, наголошую, не чекаючи повістки, мають прибути в військові комісаріати, пройти медичний огляд. Да, ті, хто не придатні, лікарі їх визнають не придатними – вони залишаться на місці і будуть допомагати чим можуть.  А ті, хто готові захищати Батьківщину, мають піти захищати нашу Батьківщину.  Звертаюсь до всіх, всього свідомого населення і тих, хто ще коливається, що нема чого боятись. Забезпечення за цей час досить потужне. Браку в формі, харчуванні, в індивідуальному захисті – немає, – говорить Володимир Катинський.

Хто ж шукатиме причини, аби не з’являтися до військкомату, буде оголошений в розшук, каже Володимир Катинський і обіцяє за потреби в майбутньому публічно надати прізвища тих, хто ховався від мобілізації.