додому Новини Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж відзначив ювілей

Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж відзначив ювілей

2033

vlcsnap-2015-05-15-10h45m01s41Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж відзначив 75-річний ювілей. На урочистості з’їхались випускники з усієї України. Сьогодні вони навчають доброму, розумному, вічному як у маленьких сільських школах, так у гімназіях і коледжах. А ще Чортківський педагогічний коледж став першою професійною альма-матер для поважних доцентів і професорів провідних ВИШів України. Згадували минуле, розповідали про здобутки, мріяли про день прийдешній.

Майже 12 тисяч випускників отримали горде звання вчителя у цьому закладі. Урочистою академією “Живем на білім світі ми для обраної раз назавжди справи” розпочались ювілейні святкування 75-річчя Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу. Історія педагогічного училища в Чорткові бере свій початок із 5 січня 1940 року, коли в місті розпочала діяльність педшкола. Саме тут готували спеціалістів для початкових шкіл Тернопільщини. У 1945 році заклад реформовали в педагогічне училище, якому в 2003 році присвоєно ім’я нашого земляка Олександра Барвінського. 2013 року училище реорганізовали в Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж. Сьогодні тут класи і аудиторії оснащені сучасною технікою, проте дирекція навчального закладу вважає пріоритетним у формуванні справжнього вчителя інші цінності.

– Як буде відсутній вчитель з любов’ю до дитини, то усі комп’ютери, усі технології, навіть сучасні надхмарні технології (хто не знає, розкажу) відпочивають, тому що має бути мудрий, навчений вчитель з любов’ю в серці з мудрою головою і тоді буде результат, – розповідає директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О.Барвінського Роман Пахолок.

Особливістю ювілейної дати було відкриття музею історії коледжу та концертно-навчальної літньої естрадної сцени. І саме на цій сцені продовжила святкування ювілею студентська молодь – відбувся фестиваль мистецтв “Україна понад усе”, де виступили викладачі та студенти – господарі свята і гості. Більше про цю подію дивіться у програмі “Погляд зблизька” у неділю, 17 травня о 14-ій.