додому благоустрій У Тернополі обрізають дерева за європейським взірцем

У Тернополі обрізають дерева за європейським взірцем

741

vlcsnap-2015-02-23-15h32m12s93У Тернополі почали обрізання дерев. В управлінні житлово-комунального господарства пояснюють: список вулиць складали відповідно до побажань тернополян. Омолодження дерев уже провели на Руській і взялись за бульвар Тараса Шевченка. Якщо обрізання потребують дерева і біля вашого будинку – телефонуйте в управління ЖКГ.

Комунальники вже кілька днів обрізають дерева на бульварі Тараса Шевченка. Кажуть, сквер буде єропейським. За світовими стандартами крізь дерева і кущі має проглядатися повна перспектива бульвару, тепер так буде і в нас.

– Обрізка проводиться таким чином, що забираються не тільки сухі гілляки, а повністю очищається візуальний простір і тернополянин з одної сторони бульвару Шевченка може повністю побачити іншу сторону. Це дуже важливо, це європейський взірець, – розповідає заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради Олег Соколовський.


Сьогодні у Тернополі триває масове обрізання дерев. Роботи на буварі Тараса Шевченка планують закінчити до кінця цього тижня, а на черзі вже бульвар Куліша. Проводять цю роботу також в парках і на прибудинкових територіях. Комунальники запевняють, деревам в жодному випадку така процедура не зашкодить, а навіть навпаки корисна. Різні дерева обрізають відповідно до технології.

– Якщо тополю – практично повністю можна зрізати, що навіть немає скелетних гілок. Каштан, наприклад, треба обрізати дуже обережно. Кожне дерево має свою специфіку. У нас є спеціальні комісії, де є фахівці, і де ми визначаємо як саме обрізати. Наприклад, є тис ягідний.Це червонокнижне дерево, тому спеціально викликали працівників як з педуніверситету так і з “Зеленбуду” і визначили, які саме гілки обрізати. Це все робиться науково і щоб не нанести шкоду дереву, – каже Олег Соколовський.