додому духовність У Тернополі можна буде приступити до чудотворної ікони Манявської Пресвятої Богородиці

У Тернополі можна буде приступити до чудотворної ікони Манявської Пресвятої Богородиці

1011

snapshot20141219180236У Тернополі можна буде приступити до чудотворної ікони Манявської Пресвятої Богородиці. Святиню привезуть в суботу, 20 грудня, в храм ікони Божої Матері “Скоропослушниці”, що на вулиці Довженка на Східному масиві обласного центру. Минулого року, перебуваючи в Тернополі, ікона Манявської Пресвятої Богородиці тричі мироточила, розповідають очевидці, і зцілила чотирьох людей.

Чудотворну ікону Манявської Пресвятої Богородиці привезуть в Тернопіль з монастиря, що на Івано-Франківщині, який ще називають другим Афоном, твердинею православ’я. Святиня славиться багатьма чудами і зціленнями.

– Монах, який тримав цю ікону в себе вдома, поставив її на мертвого хлопчика, дванадцятирічного, якого вже батьки привезли відспівувати. Монах прочитав акафіст до ікони і хлопчик ожив, після цього від цієї ікони почалися чудотворіння одні за одними, -пояснює ОТЕЦЬ ВОЛОДИМИР, настоятель церкви ікони Божої Матері “Скоропослушниці” в Тернополі УПЦ КП.

Минулоріч, перебуваючи в храмі ікони Божої Матері “Скоропослушниці” в Тернополі, Манявська ікона тричі мироточила. Після акафісту та молебну люди побачили на святині росу і чули приємний запах мира. Воно текло з рук і ніг Богородиці, по боках, де зображені Іов та Феодосій Манявські – засновники Манявського монастиря.

– Минулого року чотири людини зцілилося тут в нашому храмі від різних хвороб. Одна жінка зцілилася від сердечної болі, друга зцілилася від головної болі, третя жінка зцілилася від затяжної і багаторічної болі в ногах. Також відбулося зцілення дівчинки, яка мала пухлину і після того, як її батьки завезли в Київ на обстеження, – каже ОТЕЦЬ ВОЛОДИМИР, настоятель церкви ікони Божої Матері “Скоропослушниці” в Тернополі УПЦ КП.

У суботу, 20 грудня о 16 годині Манявську ікону привезуть в церкву ікони Божої Матері “Скоропослушниці”, що на вулиці Довженка в Тернополі. Святиня перебуватиме там до восьмого січня.

– Потім ікона переїжає в храм Андріївський на вулиці Бродівській у Тернополі, вона перебуватиме там до 15 січня. Потім на один день ікона буде в капличці на вулиці Злуки, а далі 16 січня вона поїде в монастир в Шульганівку Чортківського району, це монастир нашої єпархії Тернопільсько-Теребовлянської, розповідає ОТЕЦЬ ВОЛОДИМИР, настоятель церкви ікони Божої Матері “Скоропослушниці” в Тернополі УПЦ КП.

Храм ікони Божої Матері “Скоропослушниці” буде відкритий щодня з восьмої ранку до двадцять другої, там служитимуть літургії та акафісти. Кожен охочий з вірою в серці може прийти помолитися до ікони Манявської Пресвятої Богородиці та просити зцілення не тільки тілесного, а й духовного.