додому духовність У Тернополі можна буде приступити до копії чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа

У Тернополі можна буде приступити до копії чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа

1431

vlcsnap-2014-08-13-15h27m10s204У Тернополі можна буде приступити до копії чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа. З 16 серпня вона перебуватиме у церкві Святого Івана Богослова, що знаходиться на проспекті Злуки у Тернополі. Копія ікони містить автентичні частини відновленого образу, оригінал якого знаходиться в містечку Глиняни Львівської області в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Священики кажуть: святиня зцілила тисячі людей.

За легендою Чудотворну ікону Розп’яття Ісуса Христа у церкву Успіння Пресвятої Богородиці в Глинянах на Львівщині подарував у 1648 році Богдан Хмельницький, перебуваючи там із козацько-селянським військом. Напередодні Різдва на Свят вечір – 6 січня 1936 року, у Глинянах в старенькій дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці сталося диво: відновився запрестольний образ Розп’яття Ісуса Христа – святиня, на якій вже було важко побачити саме розп’яття Христове, засвітилася ясним світлом. Ікона Розп’яття Спасителя оновилася, сяяла вона впродовж трьох тижнів. Відповідні духовні комісії з Кракова і Львова визнали оновлення святині надприродним явищем. Матеріали комісій передали до Риму. Папа Римський Пій ХІ коронував образ Розп’яття Ісуса Христа, а грамотою від 18 травня 1938 року надав церкві право на проведення п’ятьох відпустів. Відтоді ікона зцілила тисячі людей.

– Мав нагоду розмовляти з нашими парафіянами, вони казали, що дійсно після перебування цієї ікони в нас на парафії в них в сім’ї відбулися певні переміни. Зокрема, якщо чоловіки мали залежність від алкоголю все направлялося на добре і всі навіть дивувалися. Хоча знали, що це все завдяки молитвам до цієї ікони із села Глинян, – розповідає сотрудник церкви Святого Івана Богослова у Тернополі отець Роман Загородний.


Копію ікони Розп’яття Ісуса Христа привезуть у церкву Святого Івана Богослова, що знаходиться на проспекті Злуки у Тернополі в суботу, 16  серпня.

– Зустрічати ікону будемо 16 серпня о 5 годині тут в нас на парафії. Після цього буде служитися Вечірня, після якої в нас тут на парафії будуть проводитися чування. Хочу запросити не тільки наших парафіян, а й усіх тернополян, щоб належно зустріти цей образ і творити спільну молитву, – говорить отець Роман.

В храмі під час перебування святині посилено молитимуться за мир в Україні.

– Знаємо, яка ситуація складна в нашій державі, буде молитися також і за наших воїнів, які служать на Сході. Маємо чудову нагоду вимолити миру та спокою для нашої держави, – каже отець Роман.

Перебуватиме ікона Розп’яття Ісуса Христа в церкві Святого Івана Богослова до шостого вересня.