додому благоустрій У Тернополі завершують реконструкцію ринкового комплексу на вулиці Шептицького

У Тернополі завершують реконструкцію ринкового комплексу на вулиці Шептицького

1195

vlcsnap-2015-04-27-18h47m55s162У Тернополі завершують реконструкцію ринкового комплексу на вулиці Шептицького. До початку літа підприємцям, які торгують нині на дорозі та тротуарах, пропонують орендувати місця та працювати у належних умовах новозбудованого ринку. Він складається з трьох частин: торгівлі овочами та фруктами, м’ясо-молочною та сільсько-господарською продукцією. Тут працюватиме і сучасна лабораторія.

На стихійну торгівлю на вулиці Шептицького уже давно скаржаться тернополяни та правоохоронці.

– Скарги почали надходити ще з початку року, до нас вже звернувся начальник обласної міліції пан Богомол, начальник обласного ДАІ, щоб припинити дію рішення попереднього, що під час реконструкції даного ринку торгувати на тротуарах. Тому що якщо взимку менше продавців, то вже зараз починають приїжджати люди з своєю продукцією, – пояснює начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міськради Богдан Ясиновський.

Будувати новий ринок почали ще у 2012. Нині реконструкція великого ринкового комплексу майже завершена.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Стихійний ринок на Шептицького у Тернополі перенесуть

– В комунального підприємства, на жаль, не було таких коштів, щоб зробити цей ринок сучасним, тому був оголошений конкурс, знайдений інвестор, якому ми вдячні за побудову такого сучасного ринкового комплексу, де створені усі умови для покупців та продавців, де є ветеринарна лабораторія, туалети, душові, – розказує директор КП “Підприємства матеріально-технічного забезпечення” Олег Фляк.

Близько 120 місць для торгівлі овочами та фруктами, орендна плата від 50 до 100 гривень вдень, ще більше 50 місць для реалізації сільськогосподарської продукції надаватимуть безкоштовно. Тут працюватиме сучасна лабораторія, морозильні камери.

– Щодо самого ринку, він складається з трьох блоків, це для продажі с/г продукції, критий торговий ринок для м’ясо-молочної продукції, і адмінбудинок з кафе, щоб могли люди перекусити, випити чаю. Крім того, згідно з будівельними вимогами, тут передбачені туалети для покупців, інвалідів, також в критому ринку передбачені ліфти для людей та транспортування продукції на верхній поверх, – говорить архітектор Ярослав Сокульський.

Дехто з тернопільських підприємців не погоджується працювати у новому ринку, мовляв там не створені належні умови для торгівлі саме овочами та фруктами.

– Ми не проти, тому що знаєте, під тими парасольками торгувати, цей “шанхай”вже надоїв, хотілось щоб і для людей було приємно і нам працювати. Але коли ринок добудовувався виникли нюанси, перше – нас ніхто не запитав, як воно мало виглядати, на даний момент це приміщення непридатне для торгівлі овочами і фруктами. Тому що приміщення не провітрюється всередині, – скаржиться тернопільський підприємець Олег Кріль.

Адміністрація нового ринку переконує, торгові місця можна облаштувати вентиляцією та кондиціонерами, і запевняє жоден підприємець без робочого місця не залишиться.

– Кожен підприємець може собі індивідуально облаштувати місце, поставити кондиціонер, відповідну температуру. Всі умови підходять для торгівлі і клубнікою, і рештою, але люди хвилюється, чи вистачить їм місць, хочу запевнити, що якщо місць не вистачить, вони зможуть здійснювати торгівлю перед ринком, але частково тут буде і автопарковка, – каже директор ринку “Віп – маркет” Іван Сопронюк.

Відкрити новий ринок планують до початку літа.