додому Головні У Тернополі відкрили сьогодні ще 3 соціальних аптеки

У Тернополі відкрили сьогодні ще 3 соціальних аптеки

804

vlcsnap-2014-11-07-14h43m46s60У Тернополі відкрили сьогодні ще три соціальних аптеки: на вулиці Морозенка, в другому пологовому будинку та в лікарні швидкої допомоги. Там пацієнти можуть придбати ліки за нижчими цінами, ніж в звичайних аптеках міста. А власники соціальних карток тернополянина зможуть отримати 12%-ву знижку на медикаменти.

Три нові соціальні аптеки сьогодні відкрили у Тернополі. Відтепер дешевше ліки можна купити на вулиці Морозенка, в другому пологовому будинку та в лікарні швидкої допомоги. Загалом у місті діє 7 таких аптек.

– Люди мають різні фінансові можливості, а лікуватися треба всім. Якщо дешеше, то звичайно краще. Особливо для старших людей, для малозабезпечених. Гарна практика, я наприклад задоволена, бо тут в нас дуже добре, що аптеку відкрили, з маленькою дитиною вийти сюди найкраще, – розказує тернополянка Ірина.

– Добре, бо все ж таки препарати дешевші для нас, пенсіонерів. Я кажу, там трохи, трохи там, на кожному препараті, тай вже можеш ще купити препарат від головного болю чи інший, – говорить тернополянка пані Люба.

Ініціатор створення проекту, міський голова Сергій Надал, вважає відкриття таких аптек ще одним кроком назустріч тернополянам. Нещодавно він вручив інвалідам, пенсіонерам, багатодітним сім’ям та іншим соціально-незахищеним людям соціальні картки тернополянина. Їх власники зможуть отримати в соціальних аптеках 12% знижки. Та й загалом, кажуть в міськраді, ліки в таких аптеках – дешевші.

– Громада міста – зацікавлена, є великий попит. Люди просять, щоб ці аптеки відкривали. Аптеки прив’язані до соціальної картки тернополянина. Це означає, що відповідно до цієї картки тернополянин має 12% знижки. Це не важко перевести, ощадність тернополян в такому випадку складає до 200 тисяч, – говорить заступник міського голови Тернополя Іван Хімейчук.

Соціальні аптеки в Тернополі планують відкривати і надалі.