додому Головні У Тернополі відбудуться два чемпіонати світу з риболовлі

У Тернополі відбудуться два чемпіонати світу з риболовлі

801

У Тернополі відбудуться 2 чемпіонати світу з риболовлі. Міжнародні змагання заплановані на 2016-й та 2017-й роки. Вибороти право на проведення чемпіонатів світу в Тернополі було нелегко, тепер потрібно на належному рівні їх провести, кажуть громадські активісти.Наступного року в Тернополі запланований зимовий Чемпіонат світу з лову риби з криги. А в 2017-му в місті має відбутися чемпіонат світу з лову на фідерну снасть на каналі. Наразі, каже Руслан Ангел потрібно зробити все аби спортсмени з усього світу могли приїхати і оцінити Тернопільську водойму.

– Недавно проводився кубок України, на якому були присутні 16 чемпіонів світу, я судив ці змагання. Люди були вражені, вражені кількістю риби, вражені тим, наскільки ми це все зберегли, і наскільки це в нас любиться. От вони кажуть, ми відчуваємо, що тут люблять водойму, – розповідає заступник директора громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Руслан Ангел.

Аби спортсмени зі всього світу оцінили Тернопільську водойму, потрібно, перш за все, зберегти там рибу, кажуть активісти громадської організації “Скеля”. І запрошують боротися з браконьєрами разом. Про факти незаконної ловлі риби можете повідомляти на гарячу лінію: 0671615878.

– Спортсмени України, в тому числі Тернопільська федерація, вибороли право проведення у місті двох чемпіонатів світу з рибалки у Тернополі. Повірте це було дуже важко. Це була вкладена титанічна праця, але ми цього добилися. Ми хочемо звеличити наше місто, ми хочемо показати наше місто як зразок європейськості. Для цього треба зберегти цю рибу. Приїдуть спортсмени зі всього світу, вони прославлять Тернопіль, – каже Руслан Ангел.