додому духовність У католиків сьогодні Страсна п’ятниця, у неділю – Великдень

У католиків сьогодні Страсна п’ятниця, у неділю – Великдень

868

vlcsnap-2015-04-03-16h32m00s65Сьогодні у католиків Страсна п’ятниця. В цей день вірні беруть участь в особливих богослужіннях Хресного шляху і Страстей Господніх. А всередині храмів організовують урочисту процесію до спеціально відведеного місця, що символізує Гріб Господній. Великдень католики святкуватимуть у неділю, 5 квітня.

У Страсну п’ятницю католики йдуть в храм, аби поклонитися розп’ятому на хресті Ісусу.

– Там особливе є те, що на початку священник лягає хрестом, то є така молитва покутна за всіх. Потім є довга літургія слова про страсті Христові. В Страсну п’ятницю є читання Євангелія Святого Івана. Пізніше маємо теж адорацію Христа, люди підходять і цілують хрест, – розповів настоятель парафії Воскресіння Господнього РКЦ отець Андрій Маліг.

Велику Суботу більшість людей проводять в тихих молитвах і роздумі про таїнство Спасіння, а також освячують паски та інші дари Господні. У суботу ввечері о 19 на парафії Воскресіння Господнього в Тернополі з освячення вогню розпочнеться Вігілія Пасхальна. А в неділю, 5 квітня, на свято Воскресіння Господнє святі меси відправлятимуть о 6:30, о 10 ранку англійською мовою, о 12.30 та 18 – українською мовою.

– Дай Боже, щоб всі ми прозріли, і щоб то світло Христа нас просвітило, щоб воскреслий Ісус Христос міг обдаровувати нас усіма дарами: здоров’ям, щастям, але передусім провадив наше життя так, щоб ми осягнули вічне щастя, – каже отець Андрій.