додому духовність У Вербну неділю в Тернополі буде театралізований похід з осликом

У Вербну неділю в Тернополі буде театралізований похід з осликом

1994

oslyk_pohidВ неділю у християн – Вербна неділя – остання неділя перед Великоднем. Свято символізує історію входу Ісуса зі своїми учнями до Єрусалиму. Вранці в неділю в Тернополі буде театралізований похід з осликом “В’їзд Ісуса до Єрусалима”.

Вербна неділя пов’язана з урочистим днем у житті Ісуса Христа, коли Він в’їхав до Єрусалиму, і все місто вийшло Йому назустріч. Як сказано в Євангелії, люди встеляли Його шлях пальмовими гілками й вітали вигуками “Осанна!”, як зазвичай зверталися тільки до царя. Причиною радості було чудо, яке Ісус зробив напередодні, воскресивши Лазаря. У неділю в Тернополі буде театралізований похід з осликом, який почнеться о 9:30 на перехресті вулиць Руської та Йосифа Сліпого.

– Буде театралізовано відтворено подію, коли Христос сів на ослятко і його народ вітав, як царя. Це символізує той тріумф, з яким Бог входить, щоб визволити людей від усяких гріхів. Запрошуємо усіх людей долучитися до святкувань, – запрошує прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Олег Харишин.

Учасники ходу пройдуть до Архикатедрального собору в Тернополі, там відправлять Архієрейську Святу літургію. Священики запрошують усіх на Вербну неділю прийти на театралізований похід з осликом в Тернополі і по-особливому відчути подію в’їзду Ісуса Христа до Єрусалима

– Коли ми будемо святкувати цей празник, важливо, щоб кожен взяв ту пальмову галузку, а ми лозу і сказав: “Господь – Ти месія”. Дуже цікаве таке порівняння, коли кажуть, що як людина має волю підняти цю галузку – це означає, що в своєму духовному житті під час Посту я чогось досягнув і я не соромлюсь, коли кажу : “Осанна Вишній благословен, в ім’я Господнє”, – каже отець Олег.

За Вербною неділею починається останній перед Великоднем тиждень Великого посту, який ще називають Страсним.