додому Головні “Укрзалізниця” посилила засоби безпеки на залізничних станціях та у потягах

“Укрзалізниця” посилила засоби безпеки на залізничних станціях та у потягах

844

vlcsnap-2014-07-31-17h59m28s65Ні тероризму та диверсіям. “Укрзалізниця” посилила засоби безпеки на залізничних станціях та у потягах. На Тернопільщині працівники лінійної міліції сформували спеціальні групи, які виявляють та перевіряють підозрілих людей і багаж. Міліціонери просять розуміння та допомоги людей.

На залізничній станції Тернопіль уже посилено стежать, аби у місто та область не змогли потрапити люди, здатні вчинити теракт, а також не ввозилися речовини і обладнання, що можуть бути використані у цілях тероризму.  Для цього з працівників лінійної міліції, які пильнують за правопорядком на залізниці, сформовано спеціальні фільтраційні групи. Міліціонери на залізничній станції несуть службу цілодобово – у бронежилетах та зі зброєю в руках. Вони мають право перевіряти документи, а також, в присутності власників, оглядати багаж. У людей правоохоронці просять розуміння.

– На вокзали необхідно прибувати дещо завчасно, тому що сама перевірка передбачає певний проміжок часу, і щоб не виникло суперечок між працівниками міліції та громадянами, необхідно розрахувати свій час, передбачити і на можливу перевірку вас при перебуванні як на вокзалі, так і в потязі, – пояснює начальник лінійного відділу на станції “Тернопіль” УМВСУ на Львівській залізниці Ярослав Матвійчук.

Як на вокзалі так і в потязі, крім розуміння, лінійні міліціонери просять також і допомоги – повідомити, якщо побачили щось підозріле, або когось підозрілого.

– По виявлені таких осіб громадянам необхідно звертатися як до безпосередньо працівників міліції так і працівників безпосередньо залізничного транспорту, тобто провідників у вагонах, чергових по вокзалах, інформувати про даних громадян, і працівники міліції зобов’язані негайно реагувати і перевіряти дану категорію громадян, – розповідає Ярослав Матвійчук.

Додаткові заходи безпеки на залізниці вживають у зв’язку із військовими діями на Сході України та загрозами терактів по всій території держави. До цього, наголошують, варто відноситися серйозно.