додому благоустрій Тернопіль, Лучаківського, 7. Історія руйнувань та ремонту

Тернопіль, Лучаківського, 7. Історія руйнувань та ремонту

1076

vlcsnap-2015-05-12-14h30m45s135За 8 днів – перекриття, а ремонт квартир – на черзі. Сьогодні наша знімальна група знову побувала в гостях у мешканців сьомого будинку на вулиці Лучаківського у Тернополі. В ніч з 4 на 5 травня на технічний поверх приміщення провалились покрівельні плити. Від удару у стінах кількох квартир на 9-му поверсі утворились тріщини, а через два дні саме ці домівки затопило. Яка ситуація нині і чи дотримались обіцянок будівельники, з’ясовувала Ольга Савуляк.

Відремонтувати провалену покрівлю на Лучаківського,7 будівельники обіцяли за 8 днів, та поки розчищали дах, на крок назад роботу відкинули дощі. Затопило квартири на 9-му поверсі, тому ряд обіцянок поповнився. Тепер до них додався і ремонт пошкоджених приміщень.

– Цього могло і не статись, бо фактично коли я приїхав сюди, коли обвалилася та панель, то треба було зразу зробити відвід води. А вони просто накрили плівкою, пішов дощ і все залило, – розказує батько власників квартири Павло Николяк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Після нічної зливи затопило квартири мешканців будинку, де провалилась покрівля (оновлено)

За обіцяних 8 днів нове перекриття таки звели, але робота на даху не завершена, тому і терміни знову змістились.

– Вже перекриття зведено, укріплюється решта плит, обіцяють це знову до наступної п’ятниці виконати, – каже батько власників квартири Василь Гурдза.

А от оцінювати збитки, щоб приступити до роботи, мали б сьогодні. Самі господарі вже підрахували, у скільки обійдеться ремонт.

– Ще року нема, як ми зробили капітальний ремонт тут всередині. Думаю, тут обійдеться немало, зараз ціни високі, в межах 200 тисяч. Там позатікали комп’ютери, підлога поздувалася, стіни, треба знімати цю підвісну стелю, бо вздовж мокре, вже жовтіє.

– Ви вірите, що компенсують гроші за ремонт?

– Будемо надіятися, пообіцяли, що будуть.

Більше про історію цих мешканців, виконання даних їм обіцянок будівельникиами, про права тих, хто потрапив у подібну ситуацію і шляхи вирішення проблеми дивіться у програмі “Компроміс”, яка стартує на телеканалі ТV-4 цього четверга, 14 травня, о 21.40.

Борд