додому АТО Тернопільські підприємці допомагають військовим на Сході

Тернопільські підприємці допомагають військовим на Сході

584

vlcsnap-2014-10-15-15h40m07s150Тернопільські підприємці допомагають військивим на Сході. Вже удев’ятнадцяте з гуманітарною допомогою з громадськими активістами в зону АТО вирушив тернопільський підприємець Василь Конько. Теплі речі, харчі, прилади і дитячі малюнки вже незадовго отримають наші бійці.

Василь Конько сам родом з Луганщини. Колись військовий, а зараз підприємцеь. Василь Вікторович вже більше 20 років живе і працює у нашому місті. Чоловік розповідає, один в полі не воїн. Щоб поїхати на Схід і відвезти передачі хлопцям, йому допомагає багато друзів-підприємців: хто дизпаливом, грошима, теплими речами чи продуктами харчування.

– Мені допоміг Тарас Пастух, котрий з червня місяця служить у 128 бригаді в місті Дебальцево. Його рідні, друзі дуже багато допомогли продуктами, зимовим одягом, буржуйками, одіялами, ковдрами, подушками. Одним словом все, що бачите в цих транспортних засобах, то це завдяки йому і його друзям, – розповідає підприємець Василь Конько.

Вже майже два десятки разів пан Василь відвозив допомогу на Схід. За три з половиною місяці чоловік наїздив 46 тисяч кілометрів. Потрапляли в дорозі в різні ситуації.

– Були перепони, було різне і попадали під обстріли, але я почуваю себе набагато щасливіше, коли я бачу бійців, котрі дуже раді, що про них дбають, турбуються і привозять усі ті речі необхідні. Ця їхня радість для мене важливіша за ті всі кілометри. Там я набагато щасливіший, ніж будучи тут.


Перемир’я Василь Конько називає декоративним. За його словами, терористи і далі обстрілюють наші війська і українські міста. Допомога нашим солдатам вкрай необхідна, зокрема теплі речі: одяг і взуття. Бійцям треба готувалися до зими. Цього разу Василь Конько тримає курс на Дебальцево.

– Возимо від, де я був, Константинівка, Ясинувате, Попасна, Дебальцево, Лисичанськ, Щастя, нижче не спускався, де Старобешево, де Маріуполь, то не був, не буде обманювати. А от цей край, бальша частина Луганської області, то я сам родом звідти, знаю дороги, як проїхати, як безпечніше доїхати. На самих початках, то Ізюм, Славянськ. Ці місця я знаю, як своїх два пальці.