додому АТО Тернопільські медики допомагають лікарні м. Дебальцеве Донецької області.

Тернопільські медики допомагають лікарні м. Дебальцеве Донецької області.

634

shvydkaТернопільські медики – колегам з АТО. За допомогою до лікарів місцевого Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф звернулись медики міської лікарні Дебальцевого. У медзакладі не вистачає ліків та продуктів. Тернополяни не лише спорядили і відправили на Схід вантажівку з допомогою. Кілька наших медиків нині надають допомогу в зоні АТО.

З донецькими колегами тернопільські медики подружились кілька років тому, коли ті приїжджали сюди. Нині, в складній ситуації, міська лікарня Дебальцевого просить про допомогу. Їм не вистачає ліків та продуктів. На прохання працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відгукнулась оперативно. За два дні станції центру по області зібрали допомогу.

– Це картопля, буряк, морква, капуста, цукор, гречка, макарони… Не сприймаються вже тушонки магазинні, в солдатів вже виразки, гастрити. Тому я попросив наших працівників, а ми маємо структури в 54 населених пунктах, максимально принести сало, смалець і домашні тушонки, – розказує директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус.

Майже 4-тонний вантаж самі ж і повезли в зону АТО.

– Тоді, коли вони доїжджали, якраз в п’ятницю були дуже потужні обстріли, на суботу ранок воно приїхали, ми спілкувались з гол. медсестрою, дуже багато було доставлено поранених, тому частину продуктів віддали бійцям, частину залізничній лікарні а левова частка і медикаменти, які вони просили, віддали міській лікарні Дебальцева, – каже Михайло Джус.

Михайло Джус показує подяку від головного лікаря Дебальцівської лікарні. Але допомагають, каже, не заради подяк. Два тижні наша бригада швидкої допомоги працювала в Слов’янську, близько десятка медиків центру досі на Донбасі. Нещодавно тернополяни передали колегам на Схід і відремонтований автомобіль швидкої допомоги, а працівники структур центру зібрали для потреб учасників АТО майже 100 тисяч гривень.