додому допомога Тернопільські волонтери розписують каски та вишивають, аби зібрати гроші на АТО

Тернопільські волонтери розписують каски та вишивають, аби зібрати гроші на АТО

788

vlcsnap-2015-04-17-12h26m01s139Тканина для форми, берці, розвантажувальні жилети, літні головні убори, аптечки такі потреби наразі найбільш актуальні на Сході. В Тернопільській Самообороні майдану кажуть: після свят люди допомагають бійцям менше, відтак приходиться відмовляти тим, хто щодня до них звертається з різними потребами. Волонтери наразі вишивають, розмальовують каски, роблять патріотичні кулони і продають ці речі на аукціоні, за ці гроші купують усе необхідне українським захисникам.

Тернопільський художник Микола Кафтан вирішив допомагати армії тим, що вміє робити. Чоловік розмалював більше десятка касок, які продають на аукціонах. Зображає художник українських Героїв.

– Бандеру, Шухевича, козаків, нашу символіку, петриківський розпис, Матінку Божу, ангела малював. Хочу допомогти нашим солдатам, найкраще це робити це в такий спосіб, в який я вмію. Відчуваю,що я потрібен, а це найкраще відчуття, – говорить художник Микола Кафтан.

Наразі найбільш необхідні на Сході форма і берці, каже Ліля Мусіхіна. Є український хороший виробник тактичних тканин, з ним і співпрацюють Тернопільські волонтери.

– Зараз якщо б тернополяни б долучилися в найближчі дні 2-3 дні, поки ведуться перемовини, вибір тканини, якщо б хтось ще б доніс гроші, то ми б змогли закупити тканину не на сто комплектів форми, а на 120, 130 потреба в цьому є дуже велика, щодня приходить близько 20-50 чоловік, яким ми мусимо відмовляти, бо ми не можемо самі покрити такі потреби, – говорить волонтер “Самооборони майдану Тернопільщини” Ліля Мусіхіна.

Після свят гаманці тернополян спорожніли. Наразі все більше доводиться відмовляти бійцям, каже Ліля Мусіхіна. Відтак, в самообороні майдану Тернопільщини шукають різні шляхи як заробляти гроші на потреби українським захисникам власними силами, виготовляючи кулони, вишиваючи картини, розмальовуючи каски, гільзи. Ці речі користуються попитом серед української діаспори в Італії, Великій Британії та інших країнах.


– Почали робити свою біжутерію. Такого плану їх продаємо через інтернет для того щоб заробити гроші. Ціна символічна, взята зі стелі – 100 гривень, ми порахували якщо це на потреби армії, то якщо хтось дасть більше – добре, хто дуже буде хотіти і попросить, наприклад, боєць, ми стараємося не відмовляти. Були випадки, коли бійці казали, але класно дайте і ми віддавали, бо ми життям зобов’язані цим людям, – каже волонтер “Самооборони майдану Тернопільщини” Лілія Мусіхіна.

Усі вироби можна замовляти через інтернет або зайшовши в штаб самооборони майдану Тернопільщини, що на вулиці Грушевського,1 у Тернополі.