додому благоустрій Тернополяни скаржаться на водіїв маршруток, які нехтують правилами дорожнього руху

Тернополяни скаржаться на водіїв маршруток, які нехтують правилами дорожнього руху

860

Тернополяни скарvlcsnap-2015-02-25-15h31m50s10жаться на водіїв маршруток, які нехтують правила дорожнього руху, про це повідомляє державтоінспекція та своєю чергою намагається карати порушників. Одне з найпоширеніших порушень – недотримання водіями маршрутних автобусів правил зупинки для посадки й висадки пасажирів, що є небезпечно для людей, які цим транспортом користуються.

Це зупинка “Збруч” на вулиці Живова у Тернополі. Доволі довга й місця для посадки й висадки пасажирів тут не бракує. Водночас вона є одною із найпроблематичніших в місті. Часто водії маршрутних автобусів зупиняються тут не доїжджаючи до відведеного для зупинки місця. Пасажирам, аби вийти з маршрутки чи сісти в неї, доводиться йти по проїжджій частині. Крім того на дорозі можуть утворюватися затори, в інших водіїв виникати проблеми при виїзді із прилеглих територій. При цьому, зупинка “Збруч” – не єдина, де є ці проблеми. На порушення правил дорожнього руху водіями маршруток, а зокрема й правил зупинки у Тернополі скаржаться чи не постійно, кажуть в державтоінспекції.

– За вказівкою керівництва державтоінспекції області працівниками ДАІ здійснюється профілактична робота щодо попередження даних правопорушень. Так, працівниками державтоінспекції, з початку року, складено понад двісті порушень правил дорожнього руху перевізниками. З них два факти – керування в нетверезому стані, – каже Василь Барановський  начальник сектору профілактичної роботи УДАІ в Тернопільській області

Водіям маршрутних автобусів нагадують – порушуючи правила дорожнього руху вони наражають на набезпеку і себе і своїх пасажирів.