додому Новини Після Водохреща комунальники демонтують ялинку та святкову ілюмінацію

Після Водохреща комунальники демонтують ялинку та святкову ілюмінацію

809

vlcsnap-2015-01-16-13h27m22s184Не встигли зробити фото на пам’ять біля цьогорічної головної ялинки Тернополя? Поспішайте, маєте для цього лише кілька днів. Після Водохреща комунальники демонтують новорічне дерево та святкову ілюмінацію.

Головну новорічну ялинку Тернополя цьогоріч урочисто засвітили 19 грудня. Тоді ж освятили Різдвяну шопку. На Театральному майдані почепили і різнокольорові гірлянди. Святковою ілюмінацією прикрасили дерева у сквері на вулиці Чорновола, на бульварі Шевченка та на вулиці Грушевського, а також традиційно драмтеатр та будинки навколо майдану. На підготовку пішов тиждень, кажуть комунальники. Нової ілюмінації докупляти не довелось, розповідають у «Тернопільміськсвітлі», мали минулорічні запаси. Витратились хіба на картини з різдвяними мотивами, які щоразу встановлюють навколо ялинки, адже старі зносились.

Щоправда цьогоріч, багатьох тернополян хвилювало питання, чи доцільно у час, коли усі потерпають від відключення електроенергії, освічувати весь центральний майдан. Директор комунального підприємства «Тернопільміськсвітло» Олег Ліхіцький пояснює, що ілюмінація – дуже економна, тому для міста її використання у святкові дні не затратне.


– Споживає дуже мало, по Театральному майдані як 3-4 світильники вуличного освітлення. Тому говорити, що це великі затрати, не варто. Тим більше, що це святковий настрій, радість. Таки на Новий рік ялинка в центрі міста світиться. Може не всім подобається, але мені здається, що зовсім непогано, – розповідає директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Ліхіцький.

На те, аби сфотографуватись біля центральної ялинки міста, тернополяни мають ще кілька днів. Після Водохреща і новорічне дерево, і святкову ілюмінацію комунальники демонтують.