додому надзвичайне Під час рейду в Касперівцях у двох інспекторів Тернопільрибохорони стріляли

Під час рейду в Касперівцях у двох інспекторів Тернопільрибохорони стріляли

1008

vlcsnap-2014-12-24-18h02m09s49Черговий напад на працівників “Тернопільрибоохорони”. Під час рейду в Касперівцях, поблизу села Лисичники, у двох інспекторів стріляли. Було кілька вистрілів в повітря. В Касперівцях рибоохоронці зловили трьох браконьєрів, після оформлення протоколів на іспекторів напали десятеро правопорушників. Це вже не перший напад на працівників “Тернопільрибоохорони”. Рік тому в Касперівцях на трьох рибоохоронців напало двадцятеро. Наразі триває слідство.

Працівники “Тернопільрибоохорони” взялися за браконьєрів зі всіх сторін. Вилучають незаконні сітки, які продають на ринках, ловлять зловмисників на водоймах, боряться з незаконною торгівлею риби. Це дуже не подобається браконьєрам. Вони намагаються різними методами перешкодити роботі рибоохоронців.

– Під селом Лисичники їх почали обстрілювати. Декілька вистрілів в повітря було здійснених місцевими браконьєрами. Вони звідти пішли, бо боялися за своє здоров’я, повернулися на Касперівці, прямо на ГЕСі зловили трьох порушників, які чинили опір. Після того, коли вони почали складати протоколи, визвали з села кілька своїх хлопців, близько десяти чоловік, здійснили напад на працівників “Тернопільрибоохорони”, – розповідає начальник відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик.

Це неперший напад на рибоохоронців, каже Андрій Об’єщик.

– Це вже повторний напад, рівно рік тому був такий же напад. І по сьогодні прокуратура здійснює слідство по факту перевищення службових працівників рибоохорони. А на це, що на них нападають і на це, що вони займаються хоч якоюсь роботою, ніхто не звертає уваги. Не знаю, що треба зробити і хто має розібратися в тому, чому ті Касперівці так нагліють.


Під час чергового рейду в Заліщицькому районі працівники “Тернопільрибоохорони” спільно з громадськими активістами виявили торгівлю червонокнижною рибою на ринку в Заліщиках.

– Була виявлена торгівля червонокнижною рибою, жінка жителька села Устечко, торгувала цією рибою. Ми в неї замовили ще кілька рибин, вона пішла до сумки і витягнула з неї ще рибу. Ми взяли цю сумку, жінка розтроїлася. Але чоловік її зізнався чим він ту рибу наколов і показав працівникам міліції чим він її видобував. По даній ситуації порушена кримінальна справа по факту вилову червонокнижних видів риби.

В “Тернопільрибоохороні” просять людей бути свідомими – якщо Ви стали свідком браконьєрства, чи незаконного продажу риби, дзвоніть на гарячу лінію – 0671615878.