додому Новини Про можливі диверсії та провокації напередодні Дня незалежності попереджають правоохоронці Тернопільщини

Про можливі диверсії та провокації напередодні Дня незалежності попереджають правоохоронці Тернопільщини

918

Про можливі диверсії та провокації напередодні Дня незалежності попереджають правоохоронці Тернопільщvlcsnap-2014-08-21-17h18m22s133ини. До цього потрібно бути готовими. Як попередити інформаційні провокації, як реагувати на них, про психологічні нюанси висвітлення проведення третьої хвилі мобілізації та подій у зоні АТО говорили під час круглого столу в Тернопільській облдержадміністрації.

Бути особливо пильними і не піддаватися на різні провокації просять тернополян.  Особливо напередодні Дня незалежності.

– Можуть створюватися мобільно-диверсійні групи, або постійно діючі групи, які  можуть готувати диверсійні акти: вибухи, підпали, інші дії, які можуть перешкоджати інфраструктурі, життєво-важливим об’єктам – водоканали, мережі і так далі. Можуть створюватися осередки впливу ідеологічного, поширюватися плітки, чутки, неперевірену інформацію, – каже  Володимир Воронін, заступник голови “Асоціації ветеранів МВС України”

Посіявши паніку можна фактично виграти війну, каже доктор психологічних наук, професор, Анатолій Фурман.

– Не на 95 відсотків, але більша частка 60-70 відсотків це дезорганізація навіть свідомих українців. Я не кажу, що рівень свідомості на Сході зовсім інша. І другий момент, це те що ментально українці добрі, поблажливі, десь трохи ледачі, занадто добрі щоб жити  в умовах війни. Тобто, народ ще психологічно не готовий, він ще не зрозумів, що треба бути адаптованим до умов війни, – стверджує Анатолій Фурман, доктор психологічних наук, професор, голова ГО “Інтелектуальний штаб громадянського суспільства”

– Для людей може бути панічним не тільки заголовок, а те, що зараз немає газу, а через місяць, через два, що буде з ними, їх дітьми. А що будемо патиками палити, а не всі можуть, бо багатоповерхівки, здається ми не мегаполіс, але як будуть люди виживати. Ми бачимо приклад на Сході, коли немає води, світла, газу, хіба це не є війна, а як ми це роз’яснимо, покажемо. Ми журналісти не можемо без експертів, без ньюзмейкерів це поширювати і щось розповідати, – каже Юлія Винокур, заслужений журналіст України, генеральний директор TV-4

Правоохоронці просять мешканців Тернопільщини не піддаватись на провокації  і довіряти виключно офіційній інформації державних структур щодо ходу та результатів АТО.  Про будь-які подібні прояви або наміри підриву обороноздатності України просять терміново повідомляти в СБУ за телефоном 52-90-00.