додому Новини Пильнувати дітей під час весняних канікул просять автоінспектори

Пильнувати дітей під час весняних канікул просять автоінспектори

818

vlcsnap-2015-03-18-18h48m45s6Пильнувати дітей під час весняних канікул просять автоінспектори. Кажуть, кількість аварій та постраждалих в них цьогоріч значно збільшилась, а серед загиблих та травмованих є і діти.

Рік тільки почався, а статистика аварій на Тернопільщині вже б’є минулорічні показники. За перших два місяці в області сталось 220 дорожньо-транспортних пригод. Це у сім разів більше, ніж за той самий час торік, кажуть автоінспектори. Кожна 5-та – з потерпілими. В них і загинуло більше людей – тринадцятеро, і травмовано більше – майже 60. А все в основному через перевищення швидкості водіями, порушення правил переїзду перехрестя, обгону, маневрування або через кермування напідпитку. На носі – весняні канікули. Дітей на вулицях вже побільшало, а без уроків вони гулятимуть і вдень. Дорослих просяти пильнувати їх.

– В цьому році було скоєно вже 7 ДТП, в яких одна дитина загинула і 7 травмовано. В порівнянні з минулим роком за аналогічний період були ДТП, але жодна дитина не загинула і не була травмована, – розповідає т. в. о. начальника УДАІ УМВСУ в Тернопільській обл. Олег Турлай.

Торік автоінспекторам траплялись неповнолітні за кермом, при цьому збоку могли сидіти батьки. Цього року таких випадків, кажуть, не було. Натомість виявили більше чотирьох сотень водіїв напідпитку. Додати до цього неналежне утримання доріг і ризик виникнення ДТП зростає. За останнє доводиться відповідати посадовцям комунальних, дорожних організацій, залізниці. Штрафи платять справно, кажуть в управлінні ДАІ. Проте в області досі залишається 17 місць концентрації ДТП, 9 з яких – в Тернополі.

– Дамба Тернопільського ставу, перехрестя Протасевича-Гайова, Руська-Замкова, Бандери-Коновальця-Слівенська, Бандери- примикання Галицького, в районі Злуки, 55, Тарнавського 3-5, Будного, Тарнавського в районі Технічного коледжу, – каже нач. сектору організації дорожнього руху УДАІ УМВСУ в Тернопільській обл. Богдан Завалецький.

Автоінспектори кажуть, патрулюють місто, проте нагадують: безпека учасників дорожнього руху залежить і від них самих.