додому Новини Педагогічний ліцей спортивного профілю планують створити у Тернополі на базі школи №13

Педагогічний ліцей спортивного профілю планують створити у Тернополі на базі школи №13

907

vlcsnap-2015-03-26-13h54m40s129Педагогічний ліцей спортивного профілю планують створити у Тернополі на базі 13 школи. В міському управлінні освіти і науки пояснюють, саме ця школа має великі досягнення у спорті, тому це розвиток для школярів і колективу. Є домовленість між управлінням освіти і Тернопільським національним педагогічним університетом про співпрацю і використання у навчанні школярів університетської бази.

У Тернополі продовжують розвивати профільне навчання. У найближчих планах – створення спортивного ліцею на базі 13 школи. Засновниками ліцею будуть одночасно і міськрада, і Тернопільський педагогічний університет. Тренуватимуться юні спортсмени не лише в стінах школи, а і в залах, і на стадіоні університету. Передбачена також можливість проживання школярів у студентському гуртожитку.

– Сьогоднішні десяті класи школи-ліцею №13 і 30 школи, яка знаходиться в Пронятині, будуть об’єднані в один одинадцятий і два десяті класи будемо набирати по-максимуму, якщо у нас є такі спортсмени в Тернополі, бо то є знову ж таки затрати на харчування, на проживання, але я впевнена, що це окупиться і це треба робити, бо ми маємо футбольний клуб “Тернопіль”, а там буде 11-ий клас футбольного напрямку, один десятий, а один взагалі спортивний, – розповіла начальник управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк.

Спортивний ліцей – це вже не перший заклад з профільним навчанням у Тернополі. В місті діє, духовний, технічний, медичний та економічний ліцеї.

– У нас є технічний ліцей, який тісно співпрацює з технічним університетом. Ми створили школу-медичний ліцей, школу-економічний ліцей №9. За рахунок медичного університету поповнена велика матеріально-технічна база нашої школи-ліцею №15. Вже проходять останні етапи школи-ліцею правового профілю. Це школа на новому світі №2, – каже Ольга Похиляк.