додому АТО Нечесних воєнкомів будуть відправляти на фронт

Нечесних воєнкомів будуть відправляти на фронт

1067

vlcsnap-2014-08-12-14h37m18s202Інформацію про відкуп від військової служби просять повідомляти в штаб Самооборони Майдану, який знаходиться на Грушевського 1, у Тернополі. Активісти кажуть, прикро чути нарікання від громадян, що воєнкоми на місцях беруть хабарі від тих, хто намагається уникнути служби. Якщо така інформація підтвердиться, нечесних військових будемо відправляти на фронт, хай воюють, каже комендант Тернопільської Самооборони Майдану Іван Ковалик.

– Чому зараз сини і діти, людей, які є так би мовити багатими, які мають гроші, підприємці, чомусь вони не воюють? В законі про мобілізацію немає градації: багатий, бідний. Це громадяни України, які також мають обов’язок захищати територіальну цілісність країни. Чомусь воюють тільки ті, які не мають грошей, вони бідні, вони не мають можливості повпливати на це. Чому дуже мало воюють діти чиновників, чому так є? Якимось чином значить це питання вирішується. Про це говорять прості люди. Ми мусимо на це впливати, – вважає комендант Тернопільської Самооборони Майдану Іван Ковалик.

Інформацію про відкуп від служби просять повідомляти в штаб Самооборони Майдану, який знаходиться на Грушевського, 1 у Тернополі.

– Будемо думати як це зробити. Бо зараз є утворені спеціальні громадські організації, які мають в певній мірі особливий статус. Я не буду зараз розказувати, але вони мають можливість впливати прямо з Міністерства на діяльність військоматів. Зараз всі люди допомагають армії, є такі випадки, що дуже бідні люди, навіть ті самі пенсіонери, які збирають ті копійки, вони велику частину віддають на армію. То чому має бути так, що ті, що мають виконувати своє завдання по захисту країни, мають працювати негідно. Ми маємо на це впливати. Тому просимо у всіх об’єднувати свої зусилля і на це впливати, – переконаний Іван Ковалик.