додому здоров'я На Тернопільщині зростає дитячий травматизм

На Тернопільщині зростає дитячий травматизм

721

vlcsnap-2014-08-18-16h36m05s22На Тернопільщині зростає дитячий травматизм. Головна причина цього, кажуть медики,  брак уваги з боку дорослих: батьків, а то й випадкових перехожих. Батьки зобов’язані навчити дітей правильно поводитися в громадських місцях і з предметами, що їх оточують.

Вірною ознакою канікул залишається дитячий травматизм. Влітку діти потребують надмірної уваги, особливо, якщо їм доводиться самостійно переходити дорогу. Відтак, медики просять батьків пильнувати своїх дітей.

– Особливо в такий період, коли канікули, діти часто стають учасниками дорожньо-транспортних пригод, а саме перебігають дороги в невстановлених місцях, граючись з м’ячем вибігають за ним. Хотіла б звернути увагу батьків, щоб не просто пильнувати, бо напевно кожен мама і тато дбає за це, але й показувати власним прикладом як треба робити, а не тільки проводити бесіди, – розповідає заступник головного лікаря центру екстреної допомоги  Ганна Мончак.

Виклики до травмованих дітей в центрі екстреної допомоги Тернополя наразі частішають. Найбільше, близько 70% дітей травмуються в побуті, поширений і вуличний травматизм.

– Навіть нас медиків, коли ми вже виїжджаємо на все, але такі виклики ніколи не залишають нас байдужими і ми вже потім психологічно маємо далі налаштовуватися на інші виклики, дуже важко, коли десь страждають діти. Тому треба завжди, щодня, щохвилини, треба пам’ятати, що дітей треба убезпечити. Знову ж таки проводити бесіди, нагадувати, не залишати без нагляду малолітніх дітей, – каже Ганна Мончак.