додому Новини На дві доби без води залишиться цього тижня частина Тернополя

На дві доби без води залишиться цього тижня частина Тернополя

825

vodaНа дві доби без води залишиться цього тижня частина Тернополя, яку перша черга промивання мереж оминула. Друга черга стосується Тернопільського водозабору, а він постачає воду у центральну частину міста, мікрорайони “Старий парк”, “Новий світ”, а також частково у промисловий мікрорайон, проспект Злуки і деякі вулиці “Східного” масиву. 

Промивання водопровідних мереж – процедура планова і для Тернополя необхідна. Час, коли з труб випускають воду, – це можливість відремонтувати мережі, замінити засувки та пожежні гідранти, підключити нових абонентів. Інше, не менш важливе завдання комунальників – забезпечити належну якість води.

– Ми тоді поступово запускаємо воду з підвищеною дозою хлору і по мірі віддалення від водопровідно-насосної станції промиваємо мережу. Це робиться в першу чергу для того, щоб вимити осад, який назбирався на внутрішніх стінках мереж за останні пів року, з другої сторони проводиться дезінфекція цих труб, щоб запобігти розвитку шкідливих бактерій і потрапляння їх в систему централізованого водопостачання і водовідведення, – розповідає директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

Після промивання на мережах нерідко більшає аварій, кажуть у “Тернопільводоканалі”. Через навантаження себе видають слабкі місця. Проте потреба у наступному промиванні виникає через півроку. Доти якість води з-під кранів комунальники гарантують. Минулого тижня водоканалівці промили мережі у мікрорайонах, які отримують воду з Верхньоівачівського водозабору. Цього тижня запланували провести другу чергу робіт.

– В середу і четвер, це 29-30 квітня, буде відбуватись зупинка водопровідно-насосної станції №1 Тернопільського водозабору, і припинення подачі води на центральну частину міста, “Новий Світ”, “Старий парк”, район вулиці Живова і ряд суміжних мікрорайонів, – каже Володимир Кузьма.

Крім “Центру”, “Нового Світу” та “Старого парку”, крани дві доби будуть сухими у мешканців промислового мікрорайону (в районі вулиць Бродівська – Поліська – Текстильна – Збаразька), непарного боку проспекту Злуки, а це будинки з 1-го до 23-го, а також в районі вулиць Малишка-Дівоча-Татарська. Якщо вода в цих помешканнях і з’явиться раніше, пити чи використовувати її для приготування їжі не варто через підвищений вміст хлору, застерігають комунальники. Тернополян просять завчасно запастись водою і нагадують про півсотні міських колонок-качалок, перелік яких можна знайти на сайті “Тернопільводоканалу”.