додому Головні Молочне тваринництво стане пріоритетним напрямком розвитку на Тернопільщині

Молочне тваринництво стане пріоритетним напрямком розвитку на Тернопільщині

807

dspost-5405b97d4bc0b_molokoМолочне тваринництво стане пріоритетним напрямком розвитку на Тернопільщині. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації. Вбачають такий розвиток у створенні молочних кооперативів.  Подібний проект вже реалізовують у Львівській області.

Проект розвитку молочного бізнесу в Україні реалізовує канадський уряд. Розрахований він на сім років. Мета – підвищити конкурентноздатність молочного виробництва. Підтримкою проекту вже скористалося більше двох тисяч родин у Львівській області. Віце-президента Асоціації дорадчої служби України каже, звернулися із пропозицією про реалізацію проекту і на Тернопільщині до посольства Канади. Зараз очікують на відповідь.

– Як волонтерство, безкорисна підтримка нами буде надана тут у районі у вигляді навчання, консультування тих людей, які хочуть тримати корів і виробляти молоко, бо ми вважаємо, що приватний бізнес на селі – це реальна можливість для жителів села і української держави, а кооперативний рух є шансом до розвитку села і майбутнього в Україні, – розповідає віце-президента Асоціації дорадчої служби України Іван Паньків.

Попереду усіх районів на Тернопільщині – Кременецький. Тут вже існує 12 кооперативів. На думку обласної влади, саме кооперативи допоможуть вирішити проблему працевлаштування людей. Зараз багато залежить від місцевого населення і їхньої ініціативності. Фінансовий бік справи допоможуть вирішити благодійні фонди.

– Питання фінансові має вирішити наша співпраця з благодійними фондами. Вони йдуть на співфінансування таких проектів. Ми обговорили також питання закладення і бюджетних, районних і обласного бюджету співфінансування. Проте те, про що говоряит канадійці і представники інших країн: основа таких проектів має бути ініціатива людей, – каже заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра.