додому Новини Менше місяця залишилося до завершення реєстрації на ЗНО

Менше місяця залишилося до завершення реєстрації на ЗНО

815

images znoПоловина абітурієнтів з Тернопільщини уже зареєструвалась на зовнішнє незалежне оцінювання. До закінчення реєстрації залишилося ще три тижні, тож організатори закликають не відкладати і подати документи. Останній день реєстрації – 20 лютого.

Цього року вперше абітурієнти складатимуть одночасно шкільний екзамен з української мови і ЗНО з цього ж предмету. Тому перше тестування з української мови і літератури відбудеться 24 квітня. Це обов’язкове ЗНО, яке складатимуть одинадцятикласники, студенти училищ, коледжів і випускники минулих років, які мають намір вступати у вищий навчальний заклад у 2015-у. Усі документи на реєстрацію школярі приносять у школу, а звідти вже бандероллю відправляють в Івано-Франківський регіональний центр.

– Маємо частину абітурієнтів зареєстрованих в онлайні, але не маємо відправлених документів. Як зважди спрацьовує такий суб’єктивний фактор. У частини дітей ще відсутні паспорти, хтось не зробив копії документів, хтось не зробив фотографії і чекають того останнього учня, який донесе документи, – розказує заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.


Тому Український центр оцінювання якості освіти пропонує школам відправляти документи учнів частинами. Усім майбутнім абітурієнтам потрібно на сайті українського центру онлайн заповнити заяву-реєстраційну картку, видрукувати її і завершти заповнення далі власноруч. Далі підготувати копію паспорта, якщо до 1 вересня абітурієнту виповнилось 16 років, в іншому випадку підійде копія свідоцтва про народження. Для учнів училищ, коледжів необхідна також довідка з навчального закладу, для випускників минулих років – копія атестата. На всіх копіях потрібно вказати: “Згідно з оригіналом”, поставити підпис, написати прізвище та ініціали.

– Для тих абітурієнтів, які вже зареєстровані, їм надійшли сертифікати, то вони можуть внести зміни у свої дані. Такі зміни можна внести двічі. Перший раз для тих, хто хоче змінити рівень тестів з української мови і літератури. Така можливість буде до 6 березня. Взагалі внести зміни до своїх даних можна до 1 квітня, – каже Юрій Шайнюк.