додому надзвичайне Магазинного злодія, який за тиждень “обчистив” три магазини, затримали на місці злочину

Магазинного злодія, який за тиждень “обчистив” три магазини, затримали на місці злочину

803

58Злодія, який спеціалізувався на крадіжках з магазинів, затримали. За тиждень перебування на Кременеччині крадій «обчистив» три крамниці.

Повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації в магазині райцентру Кременець надійшло на пульт централізованого спостереження близько 5 години ранку. На місце події прибув наряд групи затримання бійців ДСО. Вони виявили розбиту шибку у вхідних дверях магазину. Правоохоронці заблокували усі можливі виходи із торгового закладу та обстежили приміщення. Всередині крамниці міліціонери побачили два пакети з різним крамом і самого крадія. Він кинувся тікати. Зупинити та затримати злодія охоронцям вдалося лише після попереджувального пострілу з табельної вогнепальної зброї вгору.

Крадієм виявився 27-річний житель Львівської області. На його рахунку уже кілька судимостей за майнові злочини. Востаннє звільнився з тюрми наприкінці минулого року.

Зі слів підозрюваного, у Кременець він приїхав до друга, з яким потоваришував у в’язниці. На даний час правоохоронці довели причетність львів’янина до скоєння ще двох магазинних крадіжок на території району – у селі Хотівка та в Кременці.

416

Майже в усіх випадках шляхами проникнення до торгових закладів злодія ставали кватирки розміром 20 на 20 сантиметрів, 20 на 30. Найчастіше викрадав цигарки та спиртні напої. З каси одного магазину поцупив понад півсотні гривень, з іншого – тисячу.

Фінальною для львів’янина стала вилазка до продуктового магазину на околиці Кременця. Молодик не сподівався, що торговий заклад може знаходитися під охороною. 17 тисяч гривень втратив би підприємець, якби злодію вдалося завершити злочин. Він взяв із каси більше 9 тисяч гривень, майже на 5 тисяч карток поповнення рахунку та товару на 2 тисячі гривень. Скористатися краденим завадили держохоронці.

Львів’янина затримали згідно статті 208 КПК. Його дії кваліфікують за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), яка передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років.