додому Новини Зібрані волонтерами речі і гроші для АТО обкладуть податком

Зібрані волонтерами речі і гроші для АТО обкладуть податком

1144

vlcsnap-2015-03-17-16h56m32s82В Україні набрав чинності закон, яким усе, що зберуть волонтери, обкладуть податком у 20%. В Тернопільській самообороні майдану добиватимуться аби закон скасували. Гроші доброчинців краще передати на передову, а не в кишеню якогось чиновника, так коментує новий закон тернопільська волонтерка Ліля Мусіхіна.

Волонтери Тернопільщини не розуміють чому мають платити податок за зібрані речі, зокрема для бійців АТО, їх родин. Волонтерка “Самооборони майдану Тернопільщини” Ліля Мусіхіна каже, коли держава не допомагає, то хай хоча б не заважає.

– Та нічого вони нам не зроблять. Особисто я чи Роман наш чи хто інший, ми залишили свою роботу, своїх дітей заради того, щоб допомагати Україні вижити. І гроші ці я відправлю тільки на передову, хай мене за це садять. Я не маю морального права забирати гроші від хлопців і віддати в кишеню чиновнику. Хочу щоб мене почули і впевнена, що всі волонтери мене підтримають, – говорить  волонтер “Самооборони майдану Тернопільщини” Ліля Мусіхіна.

Прийняття закону, яким усе, що зберуть волонтери, обкладують податком у 20% на Тернопільщині, бойкотуватимуть, каже Ліля Мусіхіна.

– Ми будемо бойкотувати цей закон. Однозначно, будемо вимагати перегляду, просто ми не введемо його в життя. В нас найкращі в світі закони, в нас найкраща в світі Конституація, але вона не працює. І не по нашій вині, а по вині чиновників, а зараз ми будемо ініціювати знизу бойкотування цього закону. Ми не маємо морального права забирати гроші в солдат, в їх дітей, вдів для того щоб набивати комусь кишені, хай вибачають.