додому благоустрій Завершують ремонтувати півтора кілометра дороги «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече»

Завершують ремонтувати півтора кілометра дороги «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече»

826

vlcsnap-2014-10-17-17h46m30s83На одну небезпечну ділянку менше. Дорожники ремонтують півтора кілометра дороги міжнародного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» в районі Плебанівки Теребовлянського району. Там, кажуть, була висока концентрація ДТП. Смуги ремонтують почергово, тому рух автотранспорту не перекривали. Нижній шар асфальтобетону вже постелили, на одній зі смуг встигли і верхній, проте роботи залишилось на кілька днів.

По новій дорозі – як по маслу. До ремонту ділянка дороги міжнародного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» в районі Плебанівки на Теребовлянщині була однією з найнебезпечніших і входила до переліку місць найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод. Тепер на ній стигне свіжовтрамбований асфальтобетон. Дорожники вже постелили нижній шар повністю і половину верхнього. Ремонтують півтора кілометра проїжджої частини. Роботи, кажуть, ще на кілька днів.

– Ви бачите тільки середину ремонту, тобто на підйом буде продовжено влаштування асфальтобетону… Це є поточний середній ремонт, бо капітальні видатки з держбюджету цьогоріч нажаль заборонені. Але він прирівнюється до капітального, бо буде повна заміна дорожнього покриття, – розповідає керівник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

75% ремонтних робіт, які запланували на цей рік, дорожники вже виконали. Це, кажуть, хороший показник на карті України. Чого не скажеш про логістику.

– Ми розуміємо, що область має дуже зручне географічне розташування, в центрі Зх. Укр, великі перспективи роз-ку логістичного потенціалу через транспортне сполучення, але стан доріг привів до того, що багато логістичних компаній викреслювало Тернопільщину зі своїх маршрутів… Порівняно з минулим роком в нас лише по капремонту зроблено обсяг робіт втричі більший і він буде ще виконуватися, – говорить голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк.


Курс чиновники обрали на ремонт найбільш небезпечних ділянок і доріг з найбільшими транспортними потоками. До кінця року планують відремонтувати ще ділянки доріг у Бережанах, Заліщицькому та Підволочиському районах.

– Ця сама автодорога «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» у районі населеного пункту Товсте і також дорога «Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка» – у м. Бережани та у с. Кам`янки, – каже Богдан Юлик.