додому Новини Жовтень на Тернопільщині буде помірно теплий і вологий

Жовтень на Тернопільщині буде помірно теплий і вологий

801

vlcsnap-2014-10-03-17h21m08s249Жовтень на Тернопільщині буде помірно теплий і вологий, прогнозують в Тернопільському гідрометеоцентрі. В найближчий тиждень обійдеться без опадів, проте трохи похолодає.

Суху погоду в найближчий тиждень прогнозують синоптики. Нічні температури місцями становитимуть нижче 0, вдень тепліше – від 12 до 17 градусів. Називати це бабиним літом не варто, кажуть в Тернопільському гідрометеоцентрі, бо температура не буде високою. Щоночі, в найближчі п’ять днів, на поверхні грунту будуть заморозки, холодними будуть і ранки, теплішатиме ближче до обіду, але в дуже малий період часу, бо вже з 14, 15 години знову холодатиме.

– Очікується переважно без опадів погода, нічні температури будуть в межах від 1 до 6 градусів тепла. На поверхні грунту заморозки до 3 градусів, денні температури становитимуть 12-17 градусів вище нуля, подібного характеру погодні умови ми очікуємо до кінця наступного тижня.  Жовтень на Тернопільщині буде помірно теплий і вологий, каже Оксана СОФІНСЬКА. Згідно з прогнозами Українського гідрометеоцентру більше дощитиме в кінці жовтня, – розповіла завідувач секції організації робіт Тернопільського гідрометеоцентру Оксана Софінська.

Жовтень цього річ за попередніми прогнозами Українського гідрометеоцентру очікується близьким до кліматичної норми. Середньомісячна температура очікується близько 8 градусів тепла і по опадах він повинен бути дещо вологіший – приблизно 100-130% від кліматичної норми.