додому Новини До 24 квітня ще можна проголосувати за сотню кращих тернополян

До 24 квітня ще можна проголосувати за сотню кращих тернополян

952

vlcsnap-2015-04-17-16h21m58s7До 24 квітня ще можна проголосувати за сотню кращих тернополян. Їх обирають, кажуть організатори проекту, не для того, аби показати що хтось хороший, а решта погані. А ще запевняють, тут немає політичної зацікавленості. Такий рейтинг покаже самим містянам їх справжній авторитетів і тих, ким тернополяни можуть пишатися.

За сотню кращих тернополян вже проголосувало більше восьми тисяч зареєстрованих номерів телефонів. Із ста вісьмидесяти п’яти кандидатів сто можна обирати ще до 24 квітня. Зараз вже є п’ять яскравих лідерів, за яких голосували і голосують впродовж усього проекту, кажуть організатори. Серед фаворитів, додають, політиків немає, та й сам проект не лобіює чиїсь політичні інтереси.

– Цей проект значно вище рівнем стоїть, ніж будь-які, зараз прив’язують до місцевих виборів, чи будь-які політичні партії. Це громадський поект, він не є політичний. Звичайно, його можуть використати в політичних цілях і ми би були навіть раді, якби деякі з тих кандидатів, які пройшли в кращу сотню, були би затребувані різними політичними силами, – розповідає співорганізатор проекту Олег Різник.

Тернополянка Ірина вже вибрала кращих.

– Один церковний діяч, один підприємець, два громадські діячі – волонтери, бійці АТО, також один працівник освіти. Це не мої друзі, я просто так. Знаєте, є інтернет і можна почитати багато всякого різного про людину і тоді зробити вибір, – каже жінка.

Голосувати можна як на сайті так і у палатці на Театральному майдані. Тут можна зробити свій вибір, скориставшись планшетом. Організатори підрахували, що закупити їх виходить у таку ж ціну, як друкувати паперові анкети, проте техніку по закінченню проекту зможуть віддіти у благодійний фонд. Тернополян закликають долучатись до голосування за сотню кращих тернополян.

– Цей рейтинг він не дасть людям нічого, тій сотні, яка проходить, але він покаже вибір самих тернополян. Тих людей, яких тернополяни вважають вартими довіри, тих своїх власних авторитетів. Показати всьому місту, що в нас є люди, не політики, просто звичайні громадяни, громадські активісти, волонтери, просто люди з народу, які варті довіри, і на яких варто дивитися, яких варто слухати, з думкою яких варто рахуватися, – говорить Олег Різник.

Після 24 квітня голоси ретельно порахують. Сотню кращих тернополян оголосять вже на початку травня.