додому Новини Деякі категорії населення можуть залишитися без пільг

Деякі категорії населення можуть залишитися без пільг

795

vlcsnap-2015-02-03-13h34m36s75Значне скорочення соціальних видатків передбачив Мінфін при розробці проекту Держбюджету на 2015 рік. Це означає, що цього року зміниться система нарахування допомоги.

Без соціальної підтримки не залишаться інваліди, малозабезпечені сім’ї. У законодавстві змін щодо зменшення для них фінансової допомоги немає. У цьому нас запевнив директор департаменту Міністерства соціальної політики. Зміниться сама система пільг. Зараз вона є категорійною. Тобто, особа отримує допомогу відповідно до приналежності до якоїсь категорії.

– Особа, яка має певну категорію, не залежно від розміру отриманих доходів, не залежно від того майнового стану, в якому вони проживають, фактично держава забезпечувала сплату за неї частини платежу або компенсувала якісь видатки цієї сім’ї. З врахуванням тих змін, які прийняли наприкінці 2014 року, з 1 липня 2015 року запроваджуються адресні засади надання відповідних пільг, – розповідає директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.


Це означає, що при призначенні допомоги буде враховуватись дохід сім’ї, умови проживання. Робитимуть це, практично, в ручному режимі, тож наперед говорити, на скільки впровадження вплине на призначення допомоги, не беруться. Торкнуться зміни ряду пільг.

– Ми говоримо сьогодні про ті характеристики, які найбільше стосуються життя сімей. Це пільги на житловокомунальні послуги, бо сім’ї на це витрачають значний бюджет на оплату послуг, ми говоримо придбання твердого палива, скрапленого газу, про зв’язок, пільги на оплату зв’язку, про пільги на проїзд, – каже Віталій Музиченко.