додому надзвичайне В центрі Чорткова в річку Серет стікає каналізація

В центрі Чорткова в річку Серет стікає каналізація

900

vlcsnap-2015-02-06-15h25m43s247Черговий витік нечистот на Тернопільщині.  Майже в центрі Чорткова в річку Серет стікає каналізація. Лише на сто метрах території зафіксували п’ять витоків.

– Хлопці наші з “Рибоохорони” виявили витоки каналізації. Скоріше нам жалілися мешканці Чорткова, що весь Чортків наповнені такими витоками. Пішли на місця, які люди вказували, і побачили, що дійсно на території протяжністю – 100 метрів – 5 витоків каналізації. Пройшли кілька метрів берегом – дві купи гною лежать в прибережній смузі. Це непоодинокі випадки, є ще не другому березі такі місця. Екоінспекція про це вже знає повідомлялося, хочемо про цей факт повідомити, що це масштабна ситуація і треба щось робити з цим, – відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик.

Така ситуація з витоками нечистот непоодинока в нашій області.

– Типова ситуація, якщо брати по річці Серет, така ж в Заліщиках, тобто у всіх містах, які знаходяться поряд з річками Серет, Дністер. Треба щось робити, міняти, я думаю, що починати треба з приватних підприємців, які мають фінанси. Наприклад, той самий Чортків, там є сирзавод, м’ясозавод і в них напряму це все також витікає. Тобто, це вже не є державні установи, а приватні. Тобто, я думаю, що на це в першу чергу треба звертати увагу, – говорить відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик.

Про ситуацію в Чорткові повідомлять екологічну інспекцію в області, а також звернуться в Міністерство в Київ, аби спільно розробити програму і вирішити проблему з викидами нечистот на Тернопільщині.